KezdőlapÉletmódEgészség4 ok, hogy miért jó, ha párnával a lábaid között alszol

4 ok, hogy miért jó, ha párnával a lábaid között alszol

-

Egyes elméletek szerint 6-9 párnára van egy embernek ahhoz szüksége, hogy komfortosan álomra hajthassa a fejét, de a valóságban a legtöbben maximum 2 párnával szoktunk aludni.

Megszokottakhoz híven, a legtöbben csak a fejünk alá helyezünk párnát, hogy az éjszakai alvás során megfelelő alátámasztást nyújtson. Viszont jutott már valaha is eszünkbe az, hogy miért csak a fejünk alá szoktunk párnát tenni? Mi van, ha fáj a lábunk és egy ötlettől vezérelve párnával a lábaink közt alszunk?

El sem hinnétek mennyi jó hozadéka lehet, ha valaki egy párnával a lábai közt alszik, mutatjuk:

1. Biztosítja a test megfelelő vérkeringését

A lábak közé elhelyezett párna megakadályozza a végtagok nyomását és elzsibbadását, ezáltal a vérkeringés szabadon áramolhat, a szervek megfelelő vérellátásban részesülnek, így az immunrendszer is megfelelően működhet. Különösen jó módszer lehet ez a visszeresek számára, mivel enyhíti a lábak lüktető érzését.

2. Csökkenti a horkolást

Köztudott, hogy az oldalfekvéses pozíció csökkenti a horkolást, viszont nagyon sokan képtelenek oldalfekvésben aludni, mert így nagy nyomás nehezedik a medencére és a csípőre. Párnával a lábunk között erre a problémára is megoldást találunk, mert csökkenti a terhelést.

3. Csökkenti a térdek terhelését

Normális oldalfekvés során a két tért egymásnak nyomódik, ami fájdalmat okozhat. A kipárnázással ezt a problémát is orvosolhatjuk, így reggel nem fogunk fájós forgóval és térdekkel ébredni.

4. Segít megtartani a helyes pozíciót

Miután álomba szenderülünk elveszítjük a kontrollt a testünk helyzete felett, és hiába alszunk el egy megfelelő pozícióban, ha reggel kicsavarodva ébredünk. A két láb közé helyezett kispárna segíthet abban, hogy egész éjszaka megfelelő alátámasztásban legyen a törzs, a gerincoszlop és a medence, ezáltal a test teljes mértékben képes ellazulni és átadni magát a pihentető alvásnak.

Te kipróbálnád milyen egy plusz párnával aludni?

Fotó: backintelligence.com

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet