Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezek a szobanövények javítják az oxigénellátást és pozitív közérzetet teremtenek!

Nagyon sok ember nem tud nyugodtan aludni, forgolódással, ébrenléttel, vagy akár evéssel, filmnézéssel tölti az idejét az ágyban, mivel képtelen álomba merülni. Ez az állapot azért nem jó, mert ha hosszú távon fennáll, a szervezet kimerülhet, depresszió, erőtlenség alakulhat ki.

Ha súlyos a helyzet, fontos szakemberhez fordulni, azonban megelőzésképpen érdemes pár hasznos szobanövényt beszerezni, és elhelyezni a hálószobában, amelyek tisztítják a levegőt, és nyugtató hatással vannak az idegrendszerre.

1. Közönséges borostyán

Érdemes beszerezni egy borostyán hajtást, majd elültetni egy közepes méretű edénybe, és bevinni a hálószobába, mert a növény remekül tisztítja a levegőt, eltávolítva a toxikus részecskéket, ezáltal pedig egy remek, barátságos alvó környezetet teremt.

2. Levendula

Egy nagyobb virágcserépbe ültess egy egészséges levendula tövet, tedd a szoba napsütötte részébe, ahol jól fogja érezni magát. Ritkán kell öntözni, és különösebb odafigyelést sem igényel. A csodás, lilás apró virágai nyugtató látvánnyal töltenek el, és az illata is hozzásegít a depressziós tünetek enyhítésében.

3. Anyósnyelv

Ez a nem túl szép növény, a NASA szerint az egyik leghatékonyabb levegőtisztító “berendezés”, amelyet érdemes elhelyezni a hálószobában, hiszen így a benti levegő mindig friss és tiszta lesz, ami segít az elalvásban, pihenésben.

4. Aloe vera

Az aloe vera is egy csodás légtisztító gyógynövény, éjszaka sok oxigént termel, így javítva az elalvás esélyét, minőségét.

5. Orvosi macskagyökér

A macskagyökérből készült kivonat remekül enyhíti a stresszt, a feszültséget, csak pár cseppet kell feloldani egy pohár vízbe, és azt meginni. De érdemes beszerezni egy cserepes növényt is, mert a különleges illata nyugtató hatással bír.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!