Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nyári időszakban nagyon meg tudják keseríteni az életünket a vízhólyagok. Ilyenkor gyakran húzunk cipőt zokni vagy harisnya nélkül, így sokkal nagyobb az esélye a lábsérülések, horzsolások, hólyagok kialakulásának.

vizholyag

Mutatunk 5 módszert, mellyel könnyedén kezelhetjük őket.

1. Sarokkő és ricinus olaj

Mielőtt bármilyen más módszerhez fordulnánk, vessük be a sarokköves praktikát. Ez hatékonyan el fogja távolítani az elhalt bőrfelületet, csupán a megfelelő alkalmazását kell megtanulnunk.

Töltsünk meg egy tálat meleg vízzel, és áztassuk benne a lábunk tíz percig. Majd dörzsöljük át az elhalt bőr körüli részt sarokkővel 3-5 percen keresztül. Kenjük be ricinus olajjal, húzzunk fel egy vékony pamut zoknit, és hagyjuk így egy éjszakán át. Reggel mossuk meg a lábunk, ismét kenjük be ricinus olajjal. Két-három nap múlva látni fogjuk az eredményt.

2. Ecet

Magas savtartalma miatt hatékonyan eltávolítja az elhalt bőrfelületet. Antibakteriális és gombaellenes hatása pedig csökkenti a fertőzés veszélyét. Keverjünk el egy teáskanál ecetet három evőkanál vízzel, töröljük át vele a lábat, majd tegyünk ecetes pakolást közvetlenül a hólyagra, és ragasszuk le éjszakára. Másnap reggel alkalmazzuk a sarokkövet, majd kenjük be antibakteriális krémmel.

3. Szódabikarbóna

Úgy működik, mint egy természetes hámlasztó, eltávolítja az elhalt bőrfelületet, így megkönnyíti a vízhólyag gyógyulását. Gombaellenes hatása miatt megvédi a bőrt a fertőzésektől.

Egy tál vízhez adjunk 3-5 evőkanál szódabikarbónát, és áztassuk benne a lábunk 15 percig. Ezután dörzsöljük át sarokkővel apró, finom mozdulatokkal a problémás területeket.

4. Citrom

Felpuhítja a bőrt, így könnyen el tudjuk távolítani a vízhólyagot. Közvetlenül csepegtessünk citromlevet a hólyagra, vagy készítsünk pár csepp citromlé és egy kevés élesztő segítségével keveréket. Ezt kenjük rá a hólyagra, és hagyjuk így egy éjszakára.

5. Fokhagyma

Antibakteriális, gomba- és vírusellenes hatása van, megakadályozza a fertőzések kialakulását, és segít megszüntetni a vízhólyagot. Vágjunk félbe egy fokhagyma gerezdet, és kössük rá közvetlenül a vízhólyagra. Hagyjuk rajta egy éjszakán át. Egy másik módszer szerint törjünk össze a fokhagymát, keverjük el sóval, és tegyük rá a hólyagra, kössük le és hagyjuk rajta három napig.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!