Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mindenki számára ismerős a mondás, miszerint: „Az vagy, amit megeszel!”

Az egészségünket azonban az is nagymértékben befolyásolja, hogy mit teszünk az étkezések előtt! Ennek érdekében, nézzük, mit ne tegyünk egyáltalán az étkezéseket megelőzően – írja a Filantropikum.com.

1. Gyulladáscsökkentő gyógyszerek

Soha ne vegyünk be gyulladáscsökkentő gyógyszert éhgyomorra, mint amilyen az aszpirin, vagy a paracetamol, mivel nem képesek kifejteni teljes mértékben gyógyító hatásukat és annál több kárt okoznak a szervezet számára. A negatív hatást enyhíthetjük, ha sok vízzel vesszük be a gyógyszert, vagy nagyobb mennyiségű tejet fogyasztunk azt megelőzően.

2. Kávé éhgyomorra

Ne igyunk kávét éhgyomorra, még akkor sem, ha az koffeinmentes! Ugyanis ez beindítja a savtermelést, ami gyomorégést okozhat. Ha nem eszünk kávé előtt, akkor szerotonin hiány alakulhat ki a szervezetben, amitől egész nap lehangoltak leszünk. Ha mindenképpen üres gyomorra fogyasszuk kávénkat, legalább sok tejet adjunk hozzá.

3. Ne igyál alkoholt

Ne igyunk alkoholt éhgyomorra, mivel ez kétszer hamarabb felszívódik az üres gyomorban. Hatása sokkal későbbre múlik el, és komoly ittas állapotot okoz. Ugyanakkor negatívan hat a májra, a vesékre, és a szívre is. Ha mindenképpen innunk kell valamit, akkor hideg, és mentes italt válasszunk, mert az későbbre szívódik fel.

4. Ne rágózz

Ne rágózzunk éhgyomorra, mert az ennek során termelődött gyomorsav, roncsolhatja a gyomor falát és könnyen gyomorfekélyt okozhat.

5. Kerüld az edzést

Ne végezzünk intenzív tornagyakorlatokat éhgyomorra. Bár azt hisszük, hogy ilyen módon kalóriákat égetünk, ez nem így van, csak az izom tömegünkből veszíthetünk, mivel nincs energia forrása a szervezetnek.

6. Ne igyál citruslevet

Ne igyunk citrusleveket üres gyomorra, mivel a savak irritálhatják a gyomrot, és az fekélyt okozhat. Azonban ha a frissen facsart citrus levet vízzel hígítjuk 1:1, vagy 2:1 arányban, akkor, az nem jár negatív következményekkel.

7. Kerüld a veszekedést

Ne vitatkozzunk, esetleg veszekedjünk üres gyomorral! Amerikai tudósok megfigyelték, hogy amikor éhesek vagyunk, nem tudjuk magunkat kellő képen kontrollálni, mivel az agy energia hiányban szenved. Ha nincs időnk enni egy fontos beszélgetés előtt, legalább igyunk valami forró italt, egy teát esetleg, melyre meghívhatjuk beszélgető partnerünket is. Így a hangulat is barátságosabb lesz majd!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!