Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az aloe vera egy roppant erős gyógynövény, amelyet manapság egyre gyakrabban alkalmaznak különböző betegségek orvoslására. Hogy te is a megfelelő módon használni tudd, eláruljuk neked mit tartalmaz, és mikor a legindokoltabb, hogy hozzá fordulj.

1. Több baktériumot és gombát képes elpusztítani, savas állaga miatt – Dr. Gillian McKeith gyakran ajánlja pácienseinek, főként a gombás fertőzések kezelésére, amelyekkel szemben gyorsan és hatékonyan hat.

2. Segíti az emésztést és a tápláló anyagok begyűjtését – egy angol kísérlet bizonyítja, hogy egy hetes aloe vera-lé kúra képes helyreállítani a bélflórát és az emésztőrendszert. A megfigyelést dr. Jeffrey Bland végezte, az alanyok pedig naponta három alkalommal 170 ml aloe-levet fogyasztottak.

3. Serkenti a jó baktériumok szaporodását, amelyek a szervezetünk egészségéért felelnek.

4. Hatékonyan kezeli a vastagbélhurut, a gyomorfekély, a divertikulitisz, a bélgyulladások, illetve a Crohn betegség okozta bántalmakat.

5. Feloldja a fölösleges gyomorsavat.

6. Gyógyítja a sebeket – bőrre helyezve, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt, gyorsan begyógyítja az égésből származó sebeket, horzsolásokat, forradásokat.

7. Erősíti az immunrendszert, magas glükomannán tartalma miatt.

8. Régóta alkalmazzák a menopauza okozta panaszok kezelésére.

9. További betegségek, amelyek kezelésében bevált: diabétesz, izületi gyulladás, hepatitisz, aranyér, daganatok, bőrbetegségek, fog- és fogínyfájdalom, fül-, orr- és torokbántalmak, herpesz, vesekrízis, valamint gyomorhurut.

Miként fogyaszthatjuk az aloe verát? Dr. McKeith a következő receptet ajánlja: ¼ pohár aloe-lét öntsünk fel ¾ pohár almalével, és igyuk ezt meg naponta. Akik pedig komolyabb emésztési zavarral küszködnek, dupla adag készítményt fogyasszanak – tanácsolja a specialista. Hozzátette, fontos, hogy betartsuk az aloe vera-lét tartalmazó csomagolás előírásait, valamint a kezelőorvosunk által javasolt gyógymódot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!