KezdőlapÉletmódEgészségA dió nem csak finom, de rendkívül egészséges is!

A dió nem csak finom, de rendkívül egészséges is!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A dió csökkenti a koleszterint és természetes gyulladáscsökkentő hatása van. Azon diéták, amelyek diót tartalmaznak, nagyban hozzájárulnak a koleszterin szintünk egészséges szinten tartásához, valamint megelőzik testünk különböző pontjain a kellemetlen gyulladásokat.

A keringési rendszerünk számára a dió valóságos áldás. Többszörösen telítetlen zsírsavakban, rostokban, magnéziumban, vitaminokban és antioxidánsokban igencsak gazdag.

Orvosi vizsgálatok bizonyították a paradoxon valóságosságát, miszerint a dió egyaránt gazdag zsírokban és koleszterinben, viszont jótékony hatással van ezekre, és egészséges szinten tartja őket.

A rendszeres diófogyasztás erősíti az immunrendszert, megelőzi a testsúlygyarapodást, antioxidánsokkal telített és számos egyéb, a szervezet számára hasznos anyagokat tartalmazó diéta alapját kell, hogy képezze.

Az anyagcsere már egy rövid diéta után is érezhetően javul, ha úgy állítjuk össze a diétás étrendünket, hogy az rendszeresen tartalmazzon diót. A legtöbb táplálkozási szakember már ajánlja, hogy az étrendünkbe vegyük bele a dióféléket is.

Sajnos bizonyos embereknél allergiás reakciókat válthat ki a rendszeres diófogyasztás.



A dió egy viszonylag könnyen beszerezhető és olcsó élelmiszer, és emellett ízletes is. Nem csak önmagában fogyasztható, hanem süteményben is megállja a helyét, esetleg kedvenc joghurtunkba szórva, kis mazsolával, és számos más módon is. Igazán érdemes legalább kétnaponta egy kevés diót csempésznünk étrendünkbe!

Bévé

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet