A dió csökkenti a koleszterint és természetes gyulladáscsökkentő hatása van. Azon diéták, amelyek diót tartalmaznak, nagyban hozzájárulnak a koleszterin szintünk egészséges szinten tartásához, valamint megelőzik testünk különböző pontjain a kellemetlen gyulladásokat.
A keringési rendszerünk számára a dió valóságos áldás. Többszörösen telítetlen zsírsavakban, rostokban, magnéziumban, vitaminokban és antioxidánsokban igencsak gazdag.
Orvosi vizsgálatok bizonyították a paradoxon valóságosságát, miszerint a dió egyaránt gazdag zsírokban és koleszterinben, viszont jótékony hatással van ezekre, és egészséges szinten tartja őket.
A rendszeres diófogyasztás erősíti az immunrendszert, megelőzi a testsúlygyarapodást, antioxidánsokkal telített és számos egyéb, a szervezet számára hasznos anyagokat tartalmazó diéta alapját kell, hogy képezze.
Az anyagcsere már egy rövid diéta után is érezhetően javul, ha úgy állítjuk össze a diétás étrendünket, hogy az rendszeresen tartalmazzon diót. A legtöbb táplálkozási szakember már ajánlja, hogy az étrendünkbe vegyük bele a dióféléket is.
Sajnos bizonyos embereknél allergiás reakciókat válthat ki a rendszeres diófogyasztás.
A dió egy viszonylag könnyen beszerezhető és olcsó élelmiszer, és emellett ízletes is. Nem csak önmagában fogyasztható, hanem süteményben is megállja a helyét, esetleg kedvenc joghurtunkba szórva, kis mazsolával, és számos más módon is. Igazán érdemes legalább kétnaponta egy kevés diót csempésznünk étrendünkbe!
Bévé