Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az egészséges életmód az egészséges vastagbéllel kezdődik. „A betegség a gyomorban kezdődik, a halál pedig a vastagbélben” – mondja egy régi népi bölcsesség. A vastagbél a test csatornarendszere, időről időre nem árt megtisztítani. A vastagbél vízterápiája a nyálkahártya-lepedék és a méreganyagok eltávolításának, valamint az életerő visszanyerésének egyik módja.

Azok a méreganyagok, amik nem távolítódnak el a vastagbélből, bejutnak a nyirokrendszerbe. A nyirok túlterhelése a vastagbélben lévő toxinokkal az immunrendszer gyengülését okozza, de a felső légutakra (angina pectoris, orrmelléküreg-gyulladás, orrnyálkahártya-gyulladás, fülgyulladás), és a bőrre (pattanások, ekcéma, pikkelysömör) is hatással van. A vastagbélből eredő mérgező anyagok a véráramon keresztül terjednek az egész testben, kapcsolódnak a szövetekhez és fokozatosan mérgezik az agyszövetet. Ez egy ördögi kör, és meg kell küzdenünk érte, hogy kijussunk belőle, és egészséges, energiával teli életet éljünk.

Dr. Cătălin Luca úgy véli, hogy a betegségek 90%-át a méreganyagokkal teli, „piszkos” vastagbél okozza, és a statisztikák azt mutatják, hogy a fejlett országokban 20 emberből 1 szenved vastagbélrákban, amely a rák második leghalálosabb formája.

„Meglepő, de igaz: az ember jelenleg az élelmiszerekben található tápanyagok mindössze 10%-át hasznosítja” – fejti ki Dr. Luca.

Ennek oka az úgynevezett „nyálkás lerakódás” vagy „mukoid plakk” kialakulása, amely részben emésztett és bomlófélben levő anyagok, mérgező anyagok és gyógyszermaradványok keveréke, amely a belek falán rakódik le. Ez az anyagcsere során hátramaradt lerakódás idővel akár 2 és 11 kg-ot is nyomhat!

A tisztítatlan vastagbél a méreganyagok forrása lehet az egész szervezet számára.

A vastagbél mérgező anyagai a testben garázdálkodó paraziták sötét világává alakulhatnak. A bél parazitáinak gyilkos erejét a közelmúltig nem vették figyelembe. Az ember valójában egy különböző sejtekből álló entitás, amelyet bizonyos kémiai jelzések irányítanak. Ezek a sejtek a beleinkben élnek, táplálkoznak és a salakanyagok megváltoztatják a környezet összetételét a belünkben.

A bélrendszer valóságos kazánná alakul, mert az erjedés és a rothadás reakcióinak sorozata indul el benne. A bél megpróbál alkalmazkodni egy rendellenes helyzethez (túlzott savasság), és védőanyagot választ ki, mint egy vakolatként a bél falán. Ez a mukoid plakk. Akkor jelenik meg, amikor a nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél közege túl savas. Az emésztés működésképtelenné válik, és a bél toxikus lesz. Ennek következtében a vér is mérgezővé válik. A vér tisztításának hosszú évekig tartó erőfeszítése után a máj már nem működik hatékonyan, és a méreganyagok más szervekre is hatni kezdenek: a vesékre, szívre, a nyirokrendszerre, az ízületekre, az agyra, a bőrre, stb. Ott, ahol a toxinok lerakódnak, a keringés hiányos, az oxigén és a tápanyagok hiányoznak; ennek eredményeként pedig megbetegszünk.

A tisztítást igénylő vastagbél jelei:

Puffadás, emésztési zavarok, hasfájás, fejfájás, gázok, székrekedés, hányinger, álmatlanság, idegesség, túlsúly, rossz szagú lehelet, kiütés, ekcéma, gyakori megfázás, Candida-fertőzések, impotencia – ezek mind lehetséges vastagbél problémára utalhatnak.

Növényi rostok – egy lépés az egészség felé

A vastagbélrák kockázatának csökkentése érdekében a szakértők azt ajánlják, fogyasszunk minél több rostot, és kevesebb húst. Az egészséges, méreganyagoktól, adalékanyagoktól vagy zsíroktól mentes vegetáriánus étrend hozzájárul a test és természetesen a vastagbél egészségéhez.

A belek tisztítására a legmegfelelőbb módszer a növényi rostokban gazdag étrend, amely, akár egy seprű, megtisztítja a bél falát. Napi legalább 35 gramm rost több mint 40%-kal csökkenti a vastagbélrák kockázatát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!