Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Olcsó és igencsak hatékony formája az arcápolásnak a joghurt. Bármelyik üzletben beszerezhetjük, és ráadásul nem is kell rá sokat költeni, nem kell időpontot kérni a kozmetikusnál. Otthon kényelmesen, olvasás vagy tévézés közben is élvezhetjük pozitív hatását. A joghurt egyik legnagyobb előnye között említhetjük azt is, hogy bármilyen bőrtípusra alkalmazhatjuk.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Magas tej-és zsírsav hatása miatt nemcsak tápláló, nyugtató, hanem az arc tisztítására is kiváló. Hámlasztó hatásából kifolyólag nem csak zsíros és pattanásos bőrre, hanem szárazra is alkalmazható.

Zsíros és pattanásos bőrre leginkább a natúr joghurt és a méz keveréke megfelelő. Keverjünk el mézet és joghurtot, majd előbb tisztítsuk meg az arcunk egy vattapamacs segítségével, majd kenjünk fel vékonyan a joghurtos keveréket az arcunkra és hagyjuk megszáradni. Ezután öblítsük le langyos vízzel.

A méz és joghurt aránya annak függvényében változik, hogy minél zsírosabb a bőrünk, annál több mézet és kevesebb joghurtot keverjünk el. Ezt a pakolást hetente többször alkalmazhatjuk, hiszen, először valószínűleg több pattanás fog megjelenni arcunkon a méz méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!