Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ki ne szeretné, mikor reggel ébredés után egy kisimult, üde személy mosolyogna vissza rá a tükörből? De ez ugyanúgy érvényes az estére is, mikor fáradtan hazaérünk egy húzós munkanap után. Most három gyakorlati lépésben megmutatjuk, hogy hogyan érhetjük el, hogy a ráncokból egyre inkább kevesebb legyen, illetve fokozatosan kisimuljanak.

IslBG

A gyakorlatokat ajánlatos este elkezdeni, miután megtisztítottuk és kellően hidratáltuk a kifáradt, illetve kiszáradt arcbőrünket. Ha valaki nem híve a hidratáló krémeknek, akkor pár csepp olívaolajat is használhat. A másik fontos kezdeti lépés, hogy a torna előtt próbáljuk minél jobban ellazítani arcunkat. Mindenképp tükörbe kell néznünk a feladatvégzés közben, így ellenőrizhetjük le, hogy a gyakorlatok megfelelően történjenek.

A bőrt nem szabad húzni, az alatta található izomcsoportokat kell dolgoztatni. Bemelegítésképpen nyomjuk ujjainkat az arcunknak, hogy a bőr alatti rétegeket is megmozgassuk, semmiképp sem okozzunk magunknak fájdalmat, de azért az sem elég, ha csak a bőr felszínét masszírozzuk kicsit. Ezután következhet váll- és fejgyakorlat, majd „szorítsuk” jól össze arcunkat és szemünket is, majd engedjük ki a szorítást, tátsuk nagyra a szánkat és szemünket.

Az első gyakorlatsor a homlokráncok ellen irányul, egyszerűen jól meg kell dolgoztatni a homlokizomzatot, amelyet úgy kell elérni, hogy egyszerűen emelgetjük a szemöldökünket. Tegyük a két kezünket egymásra, majd a homlokunkra és kissé erősen, nem finomkodva, nyomkodjuk meg a felületet, közben 5 másodpercig emeljük szemöldökünket, majd pihenjünk kicsit. Ezt négyszer ajánlatos elvégezni. Lazítani úgy lehet, ha behunyjuk a szemünket és 5–10 másodpercig szemünkkel bandzsítani próbálunk.

Második gyakorlatként a szemöldök közötti izomzatot mozgatjuk meg, amelyek a függőleges ráncokért felelősek, főként mikor gondterhelt az arcunk. Enyhén ráncoljuk a homlokunkat, majd jöhet a lazítás. Ujjainkat tegyük a halántékizmokra és enyhén ráncoljuk szemöldökünket, közben masszírozzuk a húzódozó izmokat.

A harmadik gyakorlat a frontális izomzatra hat, amely a vízszintes vonalakat adják. Emeljük meg szemöldökünket, majd nyissuk jó nagyra a szánkat és fókuszáljunk szemünkkel egy adott pontra. A középső ujjunkat tegyük a szemöldök fölé, majd próbáljuk összehúzni a szemöldökünket úgy, hogy ellenállunk az ujjainkkal. Miután elvégeztünk pár gyakorlatot, kissé rázzuk meg a fejünket, ellazítva arcunk izmait. Férfiak is nyugodtan kipróbálhatják a módszert.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!