Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Napi rendszerességgel használ hidratáló krémet, napkrémet, nem italozik, nem dohányzik és minden pénzét kozmetikai szerekbe fekteti. Így elsőre egy megrögzötten a bőre és szépsége minőségének élő, igényes nőről beszélek, de ez a szintű gondoskodás könnyen akár romboló hatásba is átcsaphat. A túlzott odafigyelés ugyanis meggyorsítja a bőr öregedését, többek közt!

A nők többsége úgy tudja, hogy a bőrradír csupán eltávolítja az elhalt hámsejteket. A bőrradír ugyanakkor megakadályozza a bőr vízmegörző tulajdonságát, amitől a bőr fénytelenné és szárazzá válik. A másik kellemetlen velejárója a túlzott bőrradír használatnak, hogy a bőrnek megváltozik a selymes textúrája, és helyette egy kissé durvább, csíszolópapír szerű textúra keletkezik.

Télen a bőr könnyebben dehidratálódik. Éppen ezért bizonyos bőrtipusok nyáron zsírosabbnak, télen szárazabbnak hatnak. Ha ilyen bőrtíussal rendelkezel, nem indokolt, hogy olyan krémet alkalmazz folyamatosan, ami egyaránt olajos és hidratál. Fölösleges számodra. A legjobb, ha odafigyelsz és a megfelelő évszakban a megfelelő szérumot alkalmazod.

A nők általában előnyben részesítik a szappan vagy hab formájában alkalmazható bőrápoló készítményeket, de a jótékony hatásuk szintén elmarad a hírükkel szemben. A szakértő kozmetikusok felhívják a figyelmet arra, hogy ezen készítmények hosszútávon a ráncok kialakulását segítik elő. A megfelelő megoldás az olajos bőr- és testápoló készítmények.

Ezen apró hibákra és tévedésekre odafigyelve bőre szebb és egészségesebb lesz, mint valaha, így érdemes vigyázni!

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!