Ha végigmegyünk a piacon, csak úgy mosolyognak ránk a szebbnél-szebb, friss céklák. Bár sokan nem szeretik az erős íze miatt, szerencsére annál többen vannak, akik imádják és fogyasztják is.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Lépjünk túl a céklasavanyúságon. Ha beírjuk a Google-be, számtalan céklás receptet találunk, és van olyan elkészítési módozat is, mely elnyomja az erős ízét.
Nézzük milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik a tápanyagokban gazdag vörös gumó.
1. Szabályozza az emésztést: magas rosttartalma miatt segít megelőzni a székrekedést, szabályozza az emésztést, és méregtelenít.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
2. Csökkenti a rossz koleszterinszintet, és növeli a jó koleszterinszintet.
3. Csökkenti a fáradtságot: nitrát tartalma miatt a cékla energiával tölt fel, és csökkenti a fáradtságot.
Ezt már olvastad? 10 ok, amiért naponta céklalevet kellene innod!
4. Vizelethajtó: ha rendszeresen fogyasztunk céklát, megszabadulhatunk a puffadástól, a szervezetben felgyülemlett fölösleges víztől, a méreganyagoktól, és a lábduzzadástól is.
5. Csökkenti a vérnyomást: segít megelőzni a szív- és érrendszeri, és a rákos betegségek kialakulását. Különösen a vastagbélrák kialakulásának kockázatát csökkenti.
Ezt már olvastad? Tegyünk el ecetes céklát télire!