KezdőlapÉletmódEgészségA citrom és a szódabikarbóna gyógyító hatása

A citrom és a szódabikarbóna gyógyító hatása

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ma már egyre aggasztóbb méreteket öltenek a különböző daganatos megbetegedések, olyan sejtek kezdenek elszaporodni az emberi szervezetben, amelyek ellenünk fordulnak, megbetegítenek, és ha nem teszünk semmit, szinte teljesen biztosan végeznek velünk.

citrom-szodabikarbona

Az orvostudomány még mindig csak tapogatózik a rák gyógyítását illetően, vannak terápiák is, amelyek hatékonysága sok esetben megkérdőjelezhető. Éppen ezért ma már egyre többet hallani olyan esetekről, mikor maga a beteg dönt úgy, hogy megpróbálja kigyógyítani magát a rettegett kórból, és alternatív módszerekhez nyúl.

Egyszerű eszközök ezek, ilyen például a citrom és a szódabikarbóna együttes hatása, amely már az orvosok érdeklődését is felkeltette, sőt az amerikai egészségügyi minisztériumtól Dr. Marty Pagel, az Arizonia-i Egyetem kutatója kétmillió dollárt kapott, hogy kiderítse, miként segíthet a szódabikarbóna a mellrákos sejtek elpusztításában.

A kutatások eredményei még teljes mértékben nem ismertek, de a részleges adatok szerint a szódabikarbóna képes megfékezni a rákos sejtek szaporodását. Egy másik orvos csoport, Rober J. Gilles vezetésével, jó eredményeket ért el daganatos egerek gyógyításánál, amikor a rákos sejteket a citromban található hatóanyagok segítségével sikeresen lúgosították.

A citrom rendelkezik anti-karciogén hatással, amely a gyümölcsben található limonoidokban miatt van. A kutatók kimutatták, hogy egyes tumorok úgy viselkednek, mint a gombák, ezért a szódabikarbóna és citrom együttes hatóanyagai felvehetik a harcot a rosszindulatú sejtekkel.

A következő recept mentén készítsünk italt: egy fél teáskanál szódabikarbónát tegyünk 250 ml limonádéba, de akár sima tiszta vízbe is beleönthetjük. A folyadékhoz adjunk hozzá egy fél citrom levét és rostjait is.

Az így nyert ital lúgosító hatással bír, méregteleníti a szervezetet és a fogyásnak is jót tesz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet