Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A csalán igazi szezonja tavasszal van, ilyenkor érdemes minél többet begyűjteni a friss hajtásokból, hiszen nem csak teának jó, hanem spenóthoz hasonló főzeléket is készíthetünk belőle.

csalan-krem

Ilyenkor ősszel azonban még kellő mennyiséget tudunk gyűjteni ahhoz, hogy hatékony krémet készítsünk a visszerek ellen. Ha mégsem tudunk mi magunk csalánt gyűjteni, akkor a gyógynövényüzletben is beszerezhetjük szárított formában.

Nagyon könnyű elkészíteni a következő krémet, és a visszereken kívül még ajánlott ekcémás, rozáceás bőr kezelésére.

Hozzávalók: 100 ml olíva olaj, 3-4 marék család, 20 dkg méhviasz.

Elkészítés:

  • Egy magas edénybe tegyük bele az apóra zúzott friss csalánhajtásokat, majd ezt állítsuk bele egy forró vízzel teli lábasba. Csak a csalán friss hajtásait használjuk, a szárat és öregebb leveleket ne.
  • Az olajat töltsük a csalánra, majd fedjük le, és kis lángon kb. egy órán keresztül pároljuk a forró olajban. Sötétzöld olajat fogunk kapni, majd ezt egy sűrű gézen szűrjük át, adjuk hozzá a méhviaszhoz, majd melegítsük fel, és kevergessük, míg a viasz fel nem olvad.
  • Majd vegyük le a tűzről, és egy habverő segítségével keverjük egyenletesre. Ha túl híg lenne, még adagolhatunk hozzá méhviaszt.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!