KezdőlapÉletmódEgészségEbből az olajból önts egy cseppet a füledbe, hogy megszabadulj az álmatlanságtól!

Ebből az olajból önts egy cseppet a füledbe, hogy megszabadulj az álmatlanságtól!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az álmatlanság igazi megszállottsággá válik, kiváltképpen akkor, amikor az embernek másnap is munkába kell mennie.

Ebből az olajból önts egy cseppet a füledbe, hogy megszabadulj az álmatlanságtól!

Számos tényezője lehet, mint például a higiénia elhanyagolása, a zsíros ételek fogyasztása, a stressz, a depresszió vagy esténként különböző megerőltető fizikai tevékenységek. Mindezek mellé hozzátartoznak a szerves eredetű rendellenességek.

A ricinusolaj, mely nagyon elterjedt és ismert, nem csak hashajtóként alkalmas, hanem megoldást nyújthat az álmatlanságra is.

Hogyan kell használni a ricinusolajat, hogy legyőzze az álmatlanságot:

Rakhatod a füledbe

A ricinusolaj nyugtató ereje nagy segítségként szolgálhat a nyugodt alvás visszatéréséhez. A specialisták javaslatai szerint, bio ricinusolajat ajánlatos használni. Minden triglicerid, vitamin és zsírsav összetétel kiválóan megmarad benne.

A krónikus vagy átmeneti álmatlanságban szenvedők esetében, ajánlatos felmelegíteni az olajat, majd néhány cseppet csepegtetni mindkét fülbe. Ezt követően le kell takarni a hallójáratokat vattával, majd le kell feküdni. Néhány percen belül máris beköszönt az alvás.

Csinálj borogatást

Annak érdekében, hogy borogatást tudj készíteni, szükséged van egy pamut rongyra, egy tányérra, egy műanyag fóliára vagy egy ragasztószalagra.

Tölts egy kevés ricinusolajat a tányérba, majd óvatosan melegítsd fel egy főzőlapon. Légy figyelmes, hogy a ricinusolaj ne főjön fel. Áztasd bele a rongyot (vigyázz arra, hogy elég vastag legyen). Ezt követően, amikor már jól megszívta magát olajjal, vedd ki a tányérból. Tedd a borogatást a “hasi agy”-ra, (oda, ahol a hasizmok találhatóak, a köldök felett) majd a műanyag fóliával takard le. Végül pedig a ragasztószalaggal ragaszd a bőrödhöz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet