Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A magassarkú folytonos viselése visszérhez vezethet? Íme Toni Feodor érsebész véleménye.

A magassarkú gyakori viselése visszérhez vezethet? Sok nő aggódik emiatt, ezt mondja az érsebész

A visszér amellett, hogy nem esztétikus, ha nincs kikezelve, komoly egészségügyi problémákat vonhat maga után. Akár életveszélyes is lehet. Az úgynevezett krónikus vénás megbetegedés jelentkezhet nőknél és férfiaknál egyaránt, kialakulásának hátterében pedig számos tényező állhat.

Az emberek többsége úgy véli, hogy a visszér kiváltó okai a huzamos lábon állás vagy a magassarkú gyakori viselete. Toni Feodor szerint a nők nem kell aggódjanak, ha gyakran van a lábukon magassarkú.

A magassarkú visszért okoz?

Bár ez a kiegészítő képes feldobni és még elegánsabbá tenni megjelenésüket, sok nő tart a viselésétől, mivel aggódnak a következmények miatt.

Az Avantaje magazin „Egészséges életmód” című műsorának meghívottjaként Toni Feodor érsebész elmagyarázza, mit von maga után a magassarkú gyakori viselete. Elmondja, hogy vannak esetek, amikor maga az orvos írja elő a magassarkút, ugyanis segíti a vérkeringést.

„Léteznek olyan funkcionális anatómiai kísérletek, melyek kimutatják, hogy főként e 3-5 centiméteres sarkú cipők segítik a vér keringési folyamatát. Ajánljuk a visszeres betegeinknek, még a férfiaknak is. Vénás zavarok esetén is jelentkezhet a lábdagadás, ha térd hiperextenzió alakul ki a sok lábon állás miatt. Szegény beteg számtalan ultrahangos kivizsgáláson vesz részt és senki nem tudja megállapítani a tünet valódi okát. Ilyenkor fizioterápiával javítunk a helyzeten, harisnyát adunk neki és minél több magassarkú viselést ajánlunk. Magassarkúban nem jön elő a hiperextenzió, mivel enyhén meghajlik a térde, mint a síelőknek és így megszabadul a kellemetlen problémától. A magassarkú segíti a vérkeringést persze, csak ha nem befolyásolja a láb stabilitását.” – mondta Ton Feodor érsebész.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!