A világban nagyon sok ember küzd vérnyomásproblémákkal, mely leginkább a helytelen táplálkozásnak, és az egészségtelen életmódnak, meg a túl sok stressznek tudható be. Az eddig leginkább csak az idősebb korosztályt érintő probléma egyre több fiatal egészségét is fenyegeti.
Ha nem akarunk már 35 éves korunkban vérnyomcsökkentőket szedni, érdemes energiát fektetnünk abba, hogy sokkal egészségesebben étkezzünk, és nyugodtabb életet éljünk. Az egyik legfontosabb dolog, hogy táplálkozási szokásainkon változtassunk.
Csökkentsük a sült, túl zsíros, sós, cukros, és fűszeres élelmiszerek fogyasztását. Iktassunk be minél több zöldséget és gyümölcsöt az étrendünkbe. Annak érdekében, hogy egészséges szervezetünk, és normális vérnyomási értékeink legyen, készítsük el, és alkalmazzuk az alábbi természetes keveréket.
Csupán két dologra lesz szükségünk hozzá, mégpedig gyömbérre, és fokhagymára.
Hozzávalók:
- 120 gramm gyömbér,
- 120 gramm fokhagyma,
- 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés: hámozzuk meg a fokhagymákat, és turmixoljuk össze a meghámozott, és apróra vágott gyömbérrel, majd kavarjuk pépes állagúra az olívaolajjal. Ha nincs otthon turmixgépünk, akkor használjunk fokhagymatörőt, a gyömbért pedig reszeljük le.
A pépes masszából kúraszerűen, naponta 1-2 evőkanállal fogyasszunk el.
A gyömbér kiváló gyulladásgátló, antioxidáns, vírusellenes, és immunerősítő. Ajánlott mozgásszervi, és emésztési problémák esetén, megfázásra, érrendszeri betegségek esetén, migrénre, és vérnyomás problémákra.
A fokhagyma érrendszer-erősítő, és antibakteriális hatásáról ismert. Csökkenti a vérnyomást, és a koleszterinszintet.