KezdőlapÉletmódEgészségEgy hónapig minden reggel éhgyomorra vizet ittam, ezeket a pozitív hatásokat tapasztaltam

Egy hónapig minden reggel éhgyomorra vizet ittam, ezeket a pozitív hatásokat tapasztaltam

-

Egyik nap, amikor már tényleg elegem lett abból, hogy állandóan fáradtnak érzem magam, a következőn tűnődtem el: „A japán nőknek mégis mitől annyira ragyogóan sugárzó a bőre és friss az egész megjelenése?” A gondolaton felbuzdulva kutatni kezdtem és arra bukkantam, hogy a titok nyitja abban rejtőzködhet, hogy a japán nők minden reggelüket egy pohár éhgyomorra ivott tiszta vízzel kezdik.

Ezek után több tudományos forrást is találtam, melyek mind ezen szokás jótékony hatásait támasztják alá. Most mégis a saját tapasztalataimról számolnék be nektek.

Már nem volt új ötletem arra vonatkozóan, hogy mit tehetnék azért, hogy energikusabb legyek. A bőröm szürkén festett és a testem is egyre több intő jelet kezdett küldeni, hogy „valami nem oké”. Már az orvosok javaslatait is kezdtem unni, hiszen mindegyre több és több gyógyszert írtak fel kezelés gyanánt. Ekkor találtam rá a japán víz-kezelésre, amelynek hatásai egész egyszerűen ámulatba ejtőek.

1. Sokkal frissebbnek és egészségesebbnek kezdtem magam érezni

Már pár nap után érezni kezdtem, hogy mintha „könnyebbé” váltam volna. Sokkal jobban éreztem magam a bőrömben.

2. Javult az anyagcserém

Ez az apró változtatás sokat javított az étrendemen és az anyagcserémen. Már nem éreztem az óránként rámtörő éhséget, így egyre kevesebbszer kellett nassolnom két étkezés között.

3. Segített a fogyásban

Kevésbé éreztem magam éhesnek, az emésztésem már nem tartott órákon át, és több energiát éreztem magamban.

4. Már nem kínozott a gyomorégés

Nekem mindig is problémám volt a gyomorégéssel és a refluxszal, de miután rendszeresítettem a reggeli vízfogyasztást ez a probléma mintha köddé vált volna, és már nem kínzott az a kellemetlen érzés minden étkezés után.

5. Javult a bőröm szerkezete

Nem fogok hazudni: az emberek mindig is azt mondták, hogy többnek nézek ki a koromnál. De mióta iszom a vizet reggelente a bőröm hihetetlenül megváltozott, a ráncaim kisimultak, és a bőröm egyszerűen ragyog.

6. A hajam is jobban fest

A hajam mindig is vékonyszálú volt, de olyannyira, hogy megesett, hogy egy hónapban kétszer is vágni kellett a töredezések miatt. A vízkúra óta viszont sokkal fényesebb és puhább.

7. Kimaradtak a húgyúti-fertőzések

A vízkúra bármilyen antibiotikumnál hatásosabb megoldás a problémára. Már nincs az az égető érzés vizeléskor.

8. Már egy jó ideje nem voltam beteg

Ez az egyszerű kis reggeli rituálé annyira megerősítette az immunrendszeremet, hogy azóta csak tényleg minimális betegségre utaló tüneteket tapasztaltam magamon: köhögés, tüsszentés, fejfájás.

De mégis hogyan iktassuk be helyesen ezt a kis rituálét a reggelünkbe?

· Ébredés után azonnal igyunk meg 4 pohár tiszta vizet, még fogmosás és egyéb más tevékenység előtt. Ha egyből soknak találod a 4 pohárnyi adagot, akkor fokozatosan emeld a vízadagot.

· A rá következő 45 percben semmit se fogyassz

· 45 perc elteltével már a megszokottak szerint ehetsz és ihatsz bármit

· A reggeli, ebéd és vacsora után 2 óráig ne fogyassz semmilyen italt vagy ételt

Mikorra várhatom már az első eredményeket?

A diabéteszes betegek esetében a jótékony eredmények 30 nap elteltével jelentkeznek. A bélproblémákkal küzdők esetében 10 nap szükséges, míg TBC-vel küzdők 90 nap után számíthatnak javulásra.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet