Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A bőrön megjelenő barnás elszíneződésektől nehéz megszabadulni. Általában az emberek nem tulajdonítanak nekik túl nagy jelentőséget, inkább együtt élnek velük. De miért tarkítják barnás foltok a bőrünket, ha létezik egy természetes megoldás, mely segítségével könnyen megszabadulhatunk tőlük?

kez-cukor

A bőrelszíneződés jelentkezhet az életkor előrehaladtával, de okozhatja az erős napsugárzás, vagy akár hormonális elváltozás is. Nem kell megijedni tőlük, legtöbbször teljesen ártalmatlanok, azonban mielőtt nekifognánk otthon a kezelésüknek, mindenképp kérjük ki egy szakember véleményét.

Az alábbi természetes módszer segítségével könnyen megszabadulhatunk a barnás foltoktól. Csupán citromra, és cukorra lesz szükségünk. Tegyünk a tenyerünkbe 2-3 kávéskanálnyi cukrot, csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet, majd dörzsöljük át vele az arcunk, vagy kezeinket.

Ez a keverék nem csak a barnás foltoktól, de az elhalt hámsejtektől is megszabadít, így a használat után bőrünk sima, és selymes lesz. Főleg a téli időszakban kezünk számos környezeti hatásnak van kitéve, ezért időnként fel kell frissíteni, ápolni kell. Erre nagyon jó megoldás a cukros, citromos bőrradír.

Ne csak a kézfejünket, a körmeinket is dörzsöljük át alaposan vele, sokkal világosabbak, és egészségesebbek lesznek. Pár perc múlva mossuk le langyos vízzel a keveréket, majd használjunk valami zsírosabb testápolót. Ezt a módszert legjobb, ha este lefekvés előtt alkalmazzuk, így reggelre beissza a bőrünk a testápolót, teljesen sima, és puha lesz.

A citromot önmagában is alkalmazhatjuk. Vágjunk ketté egy citromot, és az egyik felével, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a problémás bőrfelületet. Hetente 1-2 alkalommal használjuk arctisztítóként, nagyon hatásos.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!