Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Lassan beköszönt a november, és ezzel együtt a megfázás, az influenza szezonja is az ajtókon kopogtat. A mostani cikkben két olyan remek módszerről lesz szó, ami segít megelőzni a betegségeket, a vírusok támadásait, de ha netán mégis megbetegedsz, akkor a tünetek enyhítésében nyújt majd támogatást.

Évekre elfelejtheted a megfázást, ha kipróbálod ezt a két egyszerű módszert, ami nem kerül szinte semmibe!

A megfázás egyik tünete a bedugult, vagy folyó, csöpögő orr, hiszen ilyenkor az arcüregek begyulladnak, és beindul a váladéktermelődés.

Az orvosom árulta el a következő két egyszerű és hatékony módszert, aminek köszönhetően már 3 éve nem hűltem meg, ezért neked is érdemes kipróbálnod.

A módszer két részből áll!

Első rész: szódabikarbónás orrmosó

1 pohár vízbe oldj fel egy kiskanál szódabikarbónát, majd egy fecskendő segítségével pár cseppet tegyél mindkét orrjáratodba, hagyd ott 15-20 másodpercig, majd készíts elő pár papírzsebkendőt, hiszen 5-10 percen keresztül folyni fog az orrod.

Második rész: streptocidos torok- és orrkezelés

Zúzz össze egy streptocid tablettát, majd a kapott port szívd fel az orrodon keresztül, lehetőleg úgy, hogy a torkodba is jusson. Ezt a módszert két napig alkalmazd, ami után 3-4 nap múlva csökken az orr és garat váladékképződése.

A fenti kezelés csupán tájékoztatás jelleggel bír, nem helyettesítheti az orvosi tanácsadást.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!