Ellentétben őseinkkel ma egy igencsak stresszes, és környezeti szennyeződésekkel körbevett világban élünk. Sokkal több húst és zsiradékot és cukrot fogyasztunk, és nem eszünk elég zöldséget meg gyümölcsöt.
A májunk felelős azért, hogy a szervezetünkbe jutó szennyeződésektől megszabaduljunk, feloldja a bejutó zsírokat és cukrokat. Fontos szerepet játszik a fehérje anyagcserében és a vitaminok tárolásában is.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Az ajurvédikus orvoslás szerint a máj méregtelenítése elengedhetetlen. Ha nem működik megfelelően a májunk más problémák is felléphetnek a szervezetben, mint például emésztési zavar, lassú anyagcsere, gyulladások, allergia, arcüreg problémák, intoleranciák bizonyos ételekkel, italokkal szemben, puffadás, stb.
Hogy fenntartsuk a máj egészségét, fontos, hogy változtassunk étkezésünkön. Felejtsük el a vegyi anyagot, zsírt és cukrot tartalmazó ételeket.
Az is fontos, hogy időközönkét méregtelenítsük a májat. A következő saláta hatékonyan tisztítja meg egyik legfontosabb szervünket, és normalizálja működését.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Aszalt szilvás cékla saláta
Hozzávalók: 5 kicsi főtt vagy sült cékla, 1 csésze aszalt szilva, 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 2 evőkanál szezámmag és lenmag keveréke, egy nagyon kevés só.
Elkészítés: A céklákat vágjuk kockára, az aszalt szilvát is daraboljuk fel. A magokat keverjük el olívaolajjal, majd öntsük a céklával elkevert aszalt szilvára.
A cékla nem csak nagyon finom, hanem segíti a máj optimális működését is. Az aszalt szilva csökkenti a gyomorsavat és megakadályozza a székrekedést, tisztít.