Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mi okozhatja a hajhullást és a köröm gyengeségét?

Ez okozhatja a hajhullást és a körmök gyengeségét - azt is megmutatjuk mivel hozd helyre a problémát

Sok embernek okoz problémát a hajhullás és a körmök gyengesége úgy a nyári, mint a hidegebb időszakokban. Ez elsősorban a stressznek, a gyümölcsökben szegény étkezésnek és különböző betegségeknek köszönhető.

Természetesen ezeket a tüneteket a mellékvesék is okozhatják. A mellékvesék alig pár centiméteresek és a vesék fölött helyezkednek el.

“A szekréciós termékek, a hormonok, melyekből némelyik létfontosságú szerepet tölt be az endokrin rendszerünkben, a szervezetünk stresszre való reagálását eredményezi.” – mesélte Alina Dumitru, endokrinológus.

A mellékvesék nem megfelelő működését a kortizol túltengés is okozhatja. Ennek első tünetei a fejfájás, a fáradtság, fizikai gyengeség és az ízületi fájdalmak. Ezeket a tüneteket tapasztalva, érdemes mihamarabb ellátogatni a családorvoshoz és kivizsgáltatni magunkat.

A felírt kezelés mellett alkalmazhatsz egy természetesebb gyógymódot is, mely segít visszanyerni a hajad és a körmeid egészségét.

Szükséged lesz hozzá:

  • természetes mézre;
  • petrezselyem zöldre;
  • gyömbérre;
  • brazíliai dióra vagy természetes dióra;
  • mazsolára;

A felsorolt összetevőket tedd egy turmixgépbe, majd daráld le, míg egy homogén keveréket kapsz belőle. Ebből két-három naponta fogyassz el két kanálnyit reggel, evés előtt.

Ez a kezelés hozzájárul a mellékveséid természetes működéséhez.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!