KezdőlapÉletmódEz történik a szervezeteddel egy óra alatt, miután szénsavas üdítőt ittál

Ez történik a szervezeteddel egy óra alatt, miután szénsavas üdítőt ittál

-

Hogyan károsítják a szénsavas üdítők az egészségünket?

Bár nem egészségesek, az emberek mégis naponta fogyasztanak szénsavas üdítőket. Legyen szó normál vagy a cukormentes változatról, mind-mind az egészségünkre ártalmasak. Az alábbiakban megmutatjuk, mi történik a szervezetünkkel az elfogyasztásukat követő első 60 percben.

Az első 10 percben – Egy pohár szénsavas üdítő általában 10 evőkanál cukrot tartalmaz, ami a megengedett napi adag 100%-át jelenti. Az ízért felelős foszfor bejut a szervezetbe.

20 perc után – Növeli a glükózszintet és növeli az inzulinszintet. A máj a cukrot zsírrá alakítja.

40 perc elteltével – A lében lévő koffein teljesen felszívódik. Növeli a véráramlást, és a máj még több vércukrot szabadít fel. Az agy blokkolja az adenozin hormonreceptorait, ami megakadályozza a fáradtságot.

45 perc elteltével – A dopamin szekréció fokozódik, ami heroinszerű állapotot vált ki.

50 perc elteltével – A magnézium-foszfát, a foszforsav, a cink és a kalcium az emésztés felgyorsulásához vezet. Korlátozódik a kalcium kiválasztása a vizeletben.

60 perc elteltével – Az összes ásványi anyag, amelynek el kellene jutnia a csontokig, beleértve a magnéziumot, a kalciumot és a cinket, kiválasztódik a vizelettel.

Egy óra múlva – tele vagyunk energiával, és kezdetét veszi a hangulat ingadozásunk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet