Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Milyen csodálatos dolog történik a testeddel, ha naponta elfogyasztasz 2 tojást?

Ez történik a testeddel, ha naponta elfogyasztasz 2 tojást

Egy nemrégiben lezajlott kutatás bebizonyította, hogy az ember napi tojásszükséglete 2-3 darab. Egyedi összetételének köszönhetően, számos jótékony hatását fejt ki az emberi szervezetre, amit az alábbiakban felsorolunk!

1. B4 vitamin tartalma jótékonyan hat az agyműködésre! Ez a vitamin képezi az agy alapanyagát, hiánya pedig memóriazavart idézhet elő. Napi két tojás elfogyasztásával biztosítani tudjuk a jó agyműködést.

2. A benne található lutein a szem egészségét támogatja! A legfrissebb kutatások szerint, a tojás lutein tartalma rendkívül magas, ami elősegíti az éles látás megtartását.

3. A kalcium felszívódását a benne található D vitamin segíti elő! A napi D vitamin szükségletet biztosíthatja egy kanál halolaj, vagy egy főtt tojás elfogyasztása, ami szükséges a kalcium csontokba történő beépülése céljából.

4. A benne találhat B komplex vitamin hozzájárul a szép bőr és az egészséges haj megtartásához, valamint a máj egészséges működéséhez. A bőr és haj számára a B12 vitamin a fontos, míg a máj a tojásban található foszfolipidek hatására üríti ki a benne felhalmozódott méreganyagokat.

5. Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását! A legújabb kutatások bebizonyították, hogy nem a tojás a felelős a szervezet koleszterin szintjének a növekedéséért. Ugyanakkor a tojás gazdag Omega 3 zsírsavakban, amely a test triglicerid szintjének csökkenését eredményezi, és ezáltal csökken a szívbetegség kialakulásának kockázata.

6. Segít a súlyvesztésben! Ha a diétánkba beiktatjuk a tojás fogyasztását, bizonyítottan kétszer annyit veszíthetünk súlyunkból, mint egyébként.

7. Csökkenti a rákos megbetegedés kialakulását! A mellrák esetében 18%-al csökken a kockázat a rendszeres tojás fogyasztás esetén.

8. Segít a fogantatásban! A B vitamin, ugyanis nagy szerepet tölt be hormonháztartásban. A B9 vitamin, vagy folsav megfelelő szintje, nagyon fontos abban az esetben, ha egy nő gyereket szeretne vállalni. Ez ugyanis segíti a vörösvértestek képződését, megakadályozza a fertőzéseket és csökkenti a magzat agyi károsodásának lehetőségét.

9. Lassítja az öregedés folyamatát! Egy új kutatás szerint a 35-40 év közötti nők 87% esetében eltűntek a bőrön keletkezett időskori pigment foltok és a szem körüli ráncok is számottevően ritkultak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!