KezdőlapÉletmódEgészségEzt jelenti spirituális szempontból, ha gyakran felébredsz hajnali 3 órakor

Ezt jelenti spirituális szempontból, ha gyakran felébredsz hajnali 3 órakor

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy ideje téged is az éjjeli álmatlanság gyötör? Szinte minden éjjel egy adott időpontban felriadsz? Netán pont éjjeli 3-kor történik mindez?

Ha igen, akkor itt az ideje kibogozni, hogy mindez miért is történik, hiszen véletlenek nincsenek. A világunkban minden okkal történik, így az éjjel 3 órás ébredésed mögött is meghúzódhatnak olyan magyarázatok, amelyekre nem is számítottál.

Ebben a cikkben a hajnali 3 órai ébredés spirituális vetületének járunk utána, ugyanis meglepő módon óriási jelentőséggel bír ez az időpont.

Az éjjel 3 órás ébredés spirituális jelentősége

Bizonyára már sokan hallottatok a „boszorkányóraként” is emlegetett éjjeli időpontról. Az ősi néphagyomány szerint ebben az időszakban válik a legátjárhatóbbá az emberi valóság és a szellemvilág közti határ. A „boszorkányóra” elnevezés onnan származik, hogy őseink úgy hitték, ekkortájt jönnek át a világunkba a szellemek, boszorkányok, hogy problémákat okozzanak a mindennapi életünkben.

A legtöbb szakértő véleménye szerint ez az időszak egész pontosan éjjel 3 és 4 óra közötti időtartamra tehető.

Persze nem kell attól tartanod, hogy azért ébredsz fel minden egyes éjszaka ekkortájt, mert egy boszorkány ott áll az ágyad mellett, de lehet abban valami, hogy a másvilágon élő lelkek felerősödött energiái ránk is hatással vannak.

1. Az angyalok és a lelkek így próbálnak üzenni neked

Az éjjeli 3 órás ébredés egyik nyomós oka az lehet, hogy ekkor próbálnak veled kapcsolatba lépni az őrangyalaid. Mindenkinek léteznek védőangyalai s mivel a túlvilágról érkező üzeneteket, jeleket, tanácsokat képtelenek másként a tudtunkra hozni, egy álomkép lefestése után felébresztenek bennünket, hogy lehetőségünk nyíljon értelmezni a látni vélt üzeneteket.

2. Ekkor térsz vissza az asztrális síkról

Az asztrális sík a létezésnek egy olyan dimenziója, amely jóval túlmutat a fizikai valóságon. Alvásunk során gyakran elszáll a lelkünk erre a síkra, hogy találkozhassunk a felsőbb lelkekkel. Nem véletlen, hogy erről egyetlen homályos emlékképünk sincs, hiszen ébredés után rögtön kitörlődnek a memóriánkból.

Ezt a fajta jelenséget akár úgy is ismerhetjük, mint a „testen kívüli élményt”, amikor a lelkünk valóban elhagyja egy kis ideig a fizikai testünket, hogy szárnyalni tudjon. Ez különösen az alvásciklus REM mély alvási szakaszában szokott előfordulni, amely a korai hajnali órákban, az az éjjel 3 körül szokott befejeződni.

3. Ébredezik a tudatot

Amint arról már többször is szó esett, az alvás egy rendkívül spirituális tevékenység, még ha ennek sokszor nem is vagyunk a tudatába. Azt, hogy pontosan milyen is a lelkünk és a tudatunk, egyelőre igazi rejtély övezi még a szakember számára is, de egy biztos egy sokkal összetettebb és komplexebb dologról van szó, mint amit mi napi szinten tapasztalunk. Alvás során a lelkünk ébredezni kezd és sokkal befogadóbbá válik a felsőbb energiák felé, ezért is lehet, hogy egy-egy impulzus révén a fizikai síkon is megébredünk.

4. Összeköttetésbe kerülünk a felsőbb létezéssel

Amint arról már beszéltünk a szellemekkel való találkozás a fizikai lényünkre is hatással lehet. Ebben a dimenzióban lehetőségünk nyílik, hogy újra találkozhassunk a földi életből már oly rég eltávozott lelkekkel, s ezek az impulzusok akkora töltettel rendelkeznek, hogy akár az ébredésünket is okozhatják.

5. A megvalósulás időszaka

Míg a fizikai síkon mindenki alszik és nem történik semmi jelentős, az éjjel 3 órai időszak a spirituális síkon mégis egy igen aktív és mozgalmas időintervallum. Ekkor lendülnek mozgásba a felsőbb energiák, így ez egy remek alkalom arra, hogy megvalósíthassuk mindazt, amire mindig is vágytunk. Biztosan hallottál már a vonzás törvényéről. Ha erre összpontosítva próbáljuk élni a mindennapjainkat, akkor éjjel is sikerülhet a felsőbb pozitív energiákat az életünkbe csempészni.

Az éjjeli 3 óra bibliai jelentősége

Az sem elhanyagolandó, hogy az éjjeli 3 óra fontos jelentőséggel bír a Bibliában is. Ha rendszeresen megébredsz hajnali 3-kor akkor tudnod kell, hogy Isten így próbál arra ösztönözni téged, hogy merj kapcsolatba lépni vele. Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha az ébredés után imádkozol, mert hidd el, hogy Ő a nap 24 órájában a rendelkezésedre áll.

Egy jó tanács, ha egy ideje rendszeresen megébredsz hajnali 3-kor

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, az egy jegyzetfüzet bekészítése az ágyad mellé, hogy ha bármi olyat kapsz a felsőbb lelkektől, amit ott akkor képtelen vagy értelmezni, az ébredés után emlékmorzsákat lejegyezheted s majd később megfejtheted a bennük rejlő üzenetet.

Egy a lényeg, ne zárkózz el a felsőbb világtól és az energiáitól, mert az esetek többségében csak a mi javunkat akarják. Légy nyitott és befogadó, mert akár olyan útmutatásokra is szert tehetsz, amelyekkel sokkal könnyebbek lehetnek a fizikai síkon töltött napjaid.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet