Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezt a szépségápolási eljárást a marrokói nők ősidők óta alkalmazzák, és napjainkban is igencsak közkedvelt. A tiszta víz és argánolaj használatától sima és egészséges lesz a megfáradt, stresszes, ráncokkal teli arc.

marokkoi-nok

Az ottani nők naponta többször tiszta vízzel mossák meg az arcukat, majd bekenik argánolajjal. Próbáljuk ki, és láthatjuk, milyen csodálatos hatása van az értékes olajnak.

Az argánolajat a Marokkóban őshonos argán fa gyümölcséből vonják ki. Ezt a ritka és nagyon értékes olajat évszázadok óta használják különböző szépségápolási termékek előállításához. Az olaj kinyerési folyamata hosszú, sok fáradtságot, és kézimunkát igényel, éppen ez magyarázza azt, hogy miért is kerül annyi pénzbe.

A bőr, haj és körmök egészsége érdekében is használjunk argán olajat

A csodatevő kence telített és telítetlen zsírsavakat, szterotolokat, E-vitamint, karotiolidokat és értékes ásványi anyagokat tartalmaz. Magas E-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, de segítségével hatékonyan gyógyulnak a különböző hegek, az ekcéma, és kiszáradó fejbőrt is óvja.

Az argán olaj egyik fontos összetevője a karotin, mely védi a bőrt az ultraibolya sugárzástól. Esszenciális zsírsav tartalma miatt segít megszabadulni a makacs bőrgyulladásoktól, és közben tökéletesen hidratál is. Szabályozza a faggyútermelést, így megakadályozza a bőr zsírosodását vagy kiszáradását. Javítja a bőr rugalmasságát, serkenti a megújulást, és segíti a ráncok kisimulását.

Regenerálja és hidratálja a töredezett hajat, serkenti az egészséges növekedését. Ha rendszeresen használunk argán olajat, hajunk puha és selymes lesz. A gyökereken keresztül táplálja a hajszálakat, és védi a fejbőrt a korpásodástól.

A körmöknek természetes ragyogást biztosít, és megakadályozza a töredezést.

Honnan tudjuk, hogy valódi, tiszta argán olajjal van dolgunk?

Egyre több hamisított, felhígított argán olaj kerül forgalomba. Ezek csak kis mennyiségben tartalmaznak igazi argán olajat, legnagyobb részük szintetikus összetevő és káros vegyi anyag. A tiszta, természetes argán olaj címkéjén, egészen biztosan megtaláljuk a “100%-os argán olaj” feliratot. Ennek íze kissé a mogyoróra emlékeztet, selymes, és ahogy felkenjünk a bőrre, az gond nélkül, egyből beissza.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!