Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha méreganyagok gyűlnek fel a szervezetünkbe, következményét egy idő után érezi fogjuk. Tegyünk ellene, szabaduljunk meg a méreganyagoktól, még mielőtt komolyabb betegségekkel kellene szembenéznünk. Az alábbiakban egy olcsó, de hatékony házi, méregtelenítési praktikát mutatunk.

lab-meregtelenites

A legfontosabb dolog, hogy szerezzük be a szükséges hozzávalókat:

  • gézlap, sebtapasz, 1 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, víz, teáskanna, 1 pár zokni.

1. Hámozzuk meg, és vágjuk darabokra a hagymát, és a fokhagymát. Belsőleg alkalmazva mindkettő erősíti az immunrendszert, de, ha a bőrre tesszük közvetlenül kitágítják a pórusokat, és kihúzzák a méreganyagokat.

2. Tegyük egy teáskannába a hagymát, és a fokhagymát, és töltsük fel félig forró vízzel. Mindkettőben megtalálható az allicin, az egyik legerősebb gyulladásgátló, és antibakteriális vegyület. Fedjük le a teáskannát, és várjuk meg míg kihűl a beletöltött víz.

3. Mártsuk a gézlapot a kihűlt főzetbe.

4. Ragasszunk mindkét talpunk közepére egy-egy jó nagy darab gézlapot.

5. Majd húzzunk rá egy olyan zoknit, ami elég szoros, de nem korlátozza a vérkeringést.

6. Maradjunk így egy éjszakán keresztül. Reggel, mikor levesszük a gézt, látni fogjuk, hogy teljesen elszíneződött. Mindez azért van, mert megtelt méreganyagokkal.

7. Ha nincs időnk elkészíteni a főzetet, egy szelet nyers hagymával is helyettesíthetjük. Tegyük a talpunkra, és húzzunk rá egy zoknit. Maradjunk így reggelig, majd alaposan mossunk lábat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!