KezdőlapÉletmódEgészségGinkgo bilobával az egészségért

Ginkgo bilobával az egészségért

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Ginkgo biloba, más nevén páfrányfenyő, egyike a legrégebbi fafajtáknak. A fa akár 1000 évig is elélhet, magassága pedig elérheti a 120 métert is. A gyógynövényként ismert páfrányfenyőnek legyező levelei vannak, gyümölcse ehetetlen és erős szagot áraszt.

A kínai természetgyógyászok évezredek óta használják a páfrányfenyőt, és nemrég a modern gyógyászat is felfedezte és sikeresen alkalmazza a Ginkgo bilobát.Vérkeringési zavarok és a memória

A hagyományos orvoslásban a Ginkgo bilobát vérkeringési zavarokra és a memória serkentésére használják. Ezek alapján a Ginkgo bilobából készült kivonatokat sikeresen alkalmazzák olyan betegeknél, amelyek vérkeringése lelassult, a vér áramlása az agy felé nehézkes.

Ugyanakkor segíti a vér áramlását a vérerekbe, lecsökkenti a trombociták “lerakódását”, csökkenti a vérrögök kialakulását. A Ginkgo bilobából készült készítmények ma a legeladottabb gyógyszerek közé tartoznak.

Erős antioxidánsok

A Ginkgo biloba levelei két hatóanyagot tartalmaznak (flavonoidokat és terpenoidokat), amelyekről úgy tartják antioxidáns hatással bírnak. Azaz felveszik a harcot a szervezetre káros hatásokkal szemben, amelyek megváltoztatják a sejtosztódást, a DNS szerkezetét és nagyban hozzásegítenek a szervezet öregedéséhez.

A páfrányfenyőlevelek semlegesíthetik ezeket a káros anyagokat, vagy akár meg is gátolhatják ezek káros hatásainak a kialakulását.

Hogy fejti ki hatását a Ginkgo biloba ?

Ahogy fentebb írtuk, a Ginkgo bilobában található két komponens és természetesen más összetevők segítenek kontroll alatt tartani a gyulladásokat okozó vegyületeket, de az akut asztma is sikeresen kezelhető.

A Ginkgo biloba sikeresen alkalmazható az agyi tevékenységek serkentésében is, javítja a koncentrációképességet és a szellemi teljesítményt.

Milyen más jó hatással bír a Ginkgo biloba ?

– serkenti az anyagcserét, szabályozza a neurotranszmittereket és stimulálja az agyi vérkeringést
– a Ginkgo biloba a koleszterinszint szabályozásában is sikeresen alkalmazható
– a páfrányfenyő a férfi impotencia gyógyításában is kitűnő hatással bír
– a fül és szembántalmak ellen is kitűnően alkalmazható a páfrányfenyőből készült termék

Milyen ellenhatása van a Ginko bilobának ?

gyomor-bélrendszeri panaszokat és fejfájást okozhat
– nem használható az antidepresszáns szerekkel egyetemben, mert negatív hatással bírhat
– alvadási zavarok esetén nem ajánlott a használata
– a terhes nőknek nem ajánlott Ginkgo biloba termékeket fogyasztani
– használatakor viszketés, bőrkiütés, szédülés, légzési zavarok jelentkezhetnek
– más mellékhatások: émelygés, hasmenés, hányás, fejfájás és nyugtalanság

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet