Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Minap hallattam, hogy milyen magas összeget fizetett valaki azért, hogy megmelírozzák a haját. Fodrászhoz mindannyian járunk, hiszen ezt jó, ha szakemberre bízzuk, de a melírozást mi magunk is elvégezhetjük otthon. Csak egy kis türelem kell és odafigyelés. Ha a hátsó részét a hajunknak nem tudjuk önállóan megtincsezni, hívjuk át a barátnőnket, így remek pletykapartivá alakulhat a fodrászkodás.

melirozas

A melírozást a már megfestett hajon is elvégezhetjük, a saját természetes színünket is tincselhetjük. Nincs más dolgunk, mint vásárolni egy csomag szőkítő port és egy üveg 9 % -os stabilizált hidrogén-peroxid emulziót.

Szerezzünk be egy melírozó sapkát, egy hajfestő ecsetet, de megteszi a régi fogkefe is, és egy horgolótűt.

Tegyük fel a sapkát a fejünkre, majd a horgolótűvel huzigáljuk ki azokat a tincseket, melyeket meg szeretnénk melírozni. A hajat előzőleg mossuk meg és szárítsuk meg. Egy műanyag tálacskában keverjük össze a hidrogén-peroxidot és a szőkítő port, majd a melírsapkán kihúzott és kifésült tincsre kenjük fel egyenletesen a masszát az ecset vagy fogkefe segítségével.

Miután az összes tincsen elvégeztük a műveletet, a melírozás hatékonysága érdekében, alufóliával fedjük be a fejünket. A melírozás ideje alatt érezni fogjuk, amint a boszorkánykonyha akcióba lépik: forrósodni kezdenek a hajtincsek. Közben nyugodtan levehetjük a fóliát és át-át fésülhetjük a tincseket, hogy lássuk mennyire lett hatékony a szőkítés.

Általában maximum 25 percet kell rajta hagyni a szőkítő port, de ez a haj vastagságától is függ. Addig hagyjuk rajta, míg elérjük a kívánt színt. Ha elkészült, vegyük le a fóliát, majd a sapkát a fejünkön hagyva, öblítsük le alaposan a tincseket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!