Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az első és legfontosabb dolog, hogy ha a citrom héját is fel akarjuk használni, csak bio, vegyszermentes citromot vásároljunk! Ha tehetjük, akkor neveljünk mi magunk citromot az erkélyen, lakásban.

citrom

A citromot joggal nevezik szuperélelmiszernek, mivel sok benne a C-,  A-, B1-, és B6 vitamin, a magnézium, pektin, folsav, kalcium és kálium. Ezenkívül számos bioflavonoidot is tartalmaz. Jó hatással van a gyomor és máj működésére, a bélrendszer és immunrendszer egészségére.

Ha rendszeresen citromot fogyasztunk, számos betegséget tudunk megelőzni, mint például az influenzát, torokgyulladást, vírusos fertőzéseket és a magas vérnyomást is. Legújabb kutatások szerint fontos szerepe van a rák elleni küzdelemben, és ízületi betegségeket is hatékonyan gyógyíthatjuk.

Az alábbi recept segítségével a végtagokat akadályozó fájdalmas ízületi gyulladást enyhíthetjük, előzhetjük meg.

Alaposan mossunk meg két citromot, hámozzuk meg őket, majd a héjat tegyük egy befőttes üvegbe. Öntsük fel olívaolajjal, fedjük le az üveget, és hagyjuk állni két hétig.

Itassunk át két-három tiszta géz lapot a keverékkel, és tegyük a fájdalmas területre. Tegyünk rá egy darab nejlont, kössük le, és hagyjuk rajta egy éjszakán keresztül.

Addig ismételjük a kezelést, míg a fájdalom el nem múlik.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!