Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az aloe verát méltán nevezhetjük az egyik legsokoldalúbb gyógyítónknak. Alkalmazhatjuk akár külsőleg, akár belsőleg számos panaszunkra lehet gyógyír. Szinte minden ház ablakában megtalálható számos más már-már megszokottá vált cserepes virág mellett, azonban ő sokkalta több, mint egy dísznövény.

aloe-vera-arcapolas

Nemrég próbáltam ki, hogy húsos leveléből, ha levágok egy darabot, a belőle kifolyó zselés anyaggal átdörzsölve az arcot, bőröm selymes és szinte hibátlan lesz. Ez maga a valóság, csak ki kell próbálni, hogy naponta kétszer bekenegessük alo verával bőrünk. Ha nincs otthon cserepes virágunk, vagy nem akarjuk megcsonkítani, akkor választhatjuk a gyógynövényüzletekben kapható elkészített változatát is.

A növény gyógyító hatásáról már számos szaklap és tanulmány is beszámolt. Egy évekkel ezelőtt végzett kutatás eredményei arról számolnak be, hogy 45 év feletti nők naponta nagy dózisú aloe vera gélt vettek be. Egy másik csoport viszont kisebb dózisú adagot kapott a csodaszerből.

A kilencven napos kúra után a kutató arra lettek figyelmesek, hogy mindkét csoportnál a bőr állaga nagyban megváltozott, eltűntek a ráncok. És az alacsony dózist alkalmazóknál megnőtt a bőr rugalmassága is. Az aloe vera gél rendszeres szedése után azt a következtetést vonták le, hogy a gél növeli az arc rugalmasságát, és csökkenti, már-már szinte eltünteti a ráncokat. Tehát, ha naponta egy kevesebb dózist, azaz egy teáskanálnyi aloe verát vennénk be, arcunk rugalmasabb és ránctalan lenne- a feltételezések szerint.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!