A fahéj nem csak egy különleges fűszer, hanem egészségügyi hatásai miatt igencsak közkedvelt is. Nincs olyan konyha, ahol ne találnák egy kevés fahéjat, hiszen nap mint nap használjuk ételeink ízesítésére.
Nézzük, milyen egészségügyi hatással rendelkezik az illatos barna por.
Csökkenti a vércukorszintet
Kutatások alapján kimuttaták, hogy a napi rendszerességel elfogyasztott fél teáskanál fahéj csökkenti a vércukorszintet, és ezért különösen ajánlott a 2-es típusú cukorbetegek számára. Ezenkívül csökkenti a triglicerid-és a koleszterinszintet is. Ezek szerint a fahéj bizonyítottan ajánlott a cukorbetegeknek, és azoknak, akiknek magas a koleszterinszintjük.
A fahéjat leginkább sütemények ízesítéséhez szoktuk használni, azonban az édesség a cukorbetegek számára inkább kerülendők. De létezik egy tökéletes megoldás a sütemények pótlására.
- Keverjünk fahéjat a natúr joghurtba. Adjunk hozzá még néhány bogyós gyümölcsöt vagy gabona pelyhet is.
A fahéjas joghurttal akár fogyhatunk is
Ezt a diétát tíz napig ajánlatos tartani. Minden reggel fogyasszunk el 200 ml joghurtot egy fél teáskanál fahéjjal elkeverve. Adhatunk hozzá zabpelyhet, és gyümölcsöt is. Ebédeljünk úgy, mint máskor, csak ne lakjuk be túlságosan, vacsorára pedig megint 200 ml joghurtot fogyasszunk fél teáskanál fahéjjal.
A diéta ideje alatt fogyasszunk minél több vizet, és az aktív mozgás is elengedhetetlen. A keveréket arcápoló pakolásként is használhatjuk.