Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A végbélben és végbélnyílás alsó felénél található erek fájdalmas megduzzadása, és begyulladása jelenti az aranyeres problémákat. Leginkább az 50 év felettieket érinti a betegség, mely fájdalommal, viszketéssel, sebesedéssel és kellemetlen közérzettel jár együtt.

aranyer

Előfordulhat a végbél belső részén, ez az úgynevezett belső aranyér, de a külső részen is megjelenhet a probléma. Ha a záróizom körül kellemetlen, feszülő csomó tapintható, akkor külső aranyérről beszélhetünk. Okozhatja a hosszantartó hasmenés vagy székrekedés, terhesség, elhízás, de az alacsony rosttartalmú ételek fogyasztása is.

Az alábbiakban természetes megoldást mutatunk a sokakat érintő problémára. Függetlenül attól, hogy külső vagy belső aranyér okozza a kellemetlenséget, megoldást jelenthet az aloe vera. A növény erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így enyhíti a tüneteket, a viszketést és a gyulladást is.

1. Belső aranyér

Fogjunk egy aloe vera levelet, mossuk jól meg, és tisztítsuk le a tüskés külső részt. Vágjuk vékony csíkokra, tegyük a fagyasztóba, majd alkalmazzuk, ha égő, viszkető érzést tapasztalunk, közvetlenül a problémás területre. Addig ismételjük a kezelést, míg a tünetek enyhülnek.

2. Külső aranyér

Fogjunk egy jól megmosott aloe vera levelet, nyomkodjuk ki a benne található zselés anyagot, majd kenegessük óvatosan a végbélnyílásra. Addig masszírozzuk, míg az égető érzés megszűnik.

Egy másik hatékony természetes szer az extraszűz olívaolaj. Gyulladáscsökknető és antioxidáns hatása miatt kiválóan enyhíti az aranyeres betegség tüneteit. Növeli az erek rugalmasságát, és a gyulladást is csökkenti. Naponta egy kanállal fogyasszunk el belőle, de súlyosabb esetben akár helyileg is alkalmazhatjuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!