Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Van, akinek a pubertás koron túl is problémás az arcbőre, tele van pattanásokkal, zsírosodik, viszket, foltos. Ilyenkor ésszerű elkerülni a bolti, kémiai anyagokkal teli krémeket, kencéket, hámlasztókat, lemosókat. Próbáljuk ki az alábbi, nagyon olcsó és hihetetlenül hatékony praktikát.

cikk2015-05-21-2

Szedjünk egy kevés friss petrezselyemzöldet, vágjuk apróra vagy turmixoljuk össze, majd töltsünk hozzá egy pohár forró vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni fél órán keresztül. Ezután keverjünk hozzá egy fél pohár fehér bort, és ismét hagyjuk állni további húsz percet.

Feküdjünk le, és dörzsöljük át alaposan a keverékkel az arcunkat, majd hagyjuk rajta állni tíz percig. Ezután öblítsük le langyos vízzel. A nem használt keveréket tegyük egy üvegbe a hűtőszekrénybe, így néhány napig még eláll.

A petrezselymet apróra turmixolva önmagában is felhasználhatjuk, hiszen nyugtatja és táplálja a bőrt. Kenjük fel az arcra, és hagyjuk rajta legalább negyed órát. Közben meditáljunk, hunyjuk le a szemünk, és gondoljunk valami szépre.

Ezután mossuk le, az eredmény egy-két használat után is látható már.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!