KezdőlapÉletmódEgészségJól látod: ételek, amelyektől lebarnulhatsz

Jól látod: ételek, amelyektől lebarnulhatsz

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Mi lehet csábítóbb egy szépen barnult bőrnél? De mivel a napnak még nincs akkora ereje, a szolárium és az önbarnítók mellett létezik még egy módszer, amely segítségével természetes úton, egészségesen változtathatsz a bőrszíneden: a diétával!

A szakemberek ugyanis megállapították, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztva megalapozhatod bőröd egyenletes barnaságát, ugyanakkor tartós színt is kölcsönözhetsz annak.

A legfrissebb kutatásokból kiderült, ha főként barackból, sárgarépából, paprikából és spenótból állítsz össze magadnak étrendet, hozzájárulsz bőröd barnulásához!

Először is, fogyassz karoténben gazdag ételeket. A karotén az az anyag, amely a gyümölcsöknek és a zöldségeknek a piros, narancs vagy sárga színt kölcsönöz. Ne mellőzd tehát a sárgarépa, őszi- és kajszibarack, sárgadinnye, paradicsom, eper, saláta vagy spenót fogyasztását, ha ragyogó bőrt szeretnél. Ezek a növények azon túl, hogy szépítik a bőröd, megelőzik a bőr öregedését is!

– Másodsorban, az olívaolajnak is barnító hatása van: hihetetlen, de aranyozott árnyalatot kölcsönöz a bőrnek! Használd azt saláták készítésében, vagy szépségápolás alatt, az olívaolaj kifejti hatását. Mi több, ha gyorsabb barnulást szeretnél elérni, napozás közben vigyél fel a testedre egy vékony réteget belőle. Azon túl, hogy remekül hidratál, felgyorsítja a barnulás folyamatát is.



Vigyél az étrendedbe A és E vitaminokban, valamint szelénben gazdag ételeket. Az A vitamint a májban, tojásban, halban, vajban és a túróban találod. Az E vitamint legkönnyebben az olajos magvakból viheted be szervezetedbe: diót és mogyorót fogyasztva. A szelén pedig arról híres, hogy elősegíti a barnulást, és meggátolja a bőr öregedését. Napraforgó magot, tengeri gyümölcsöket, gabonaféléket és tököt fogyasztva juthatsz mielőbb hozzá.

Növeld a vastartalmat a szervezetedben. A vas ugyanis a hemoglobin képződéséért felelős, amely a vér pirosságát kölcsönzi. Kerüld el tehát a sápadt bőrt, és fogyassz több vörös húst, tojást, lencsét, májat, paszulyt és petrezselymet! Ezek mind remek vas-források.

Végül, de nem utolsó sorban, gondoskodj a hidratálásról is, halhúst fogyasztva. Ha halra cseréled az étrendedben lévő húsféléket, hozzájárulsz a bőröd szépségéhez.  A hal omega 3 zsírsavban gazdag, amely fontos a haj és a bőr ápolásában. Hogy minél tovább gyönyörködhess barna bőrödben, fogyassz minél több omega 3-ban gazdag ételt, mint például diót, növényi eredetű olajokat, búzacsírát.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet