KezdőlapÉletmódEz a 4 karmikus adósságszám létezik: számold ki te is, hogy megtudd...

Ez a 4 karmikus adósságszám létezik: számold ki te is, hogy megtudd mit kell jóvátenned ebben az életben

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Azt mondják, azt kapjuk vissza, amit mi magunk is adunk, és a karma időnként átmehet egyik életünkből a másikba. Pontosan ez a karmikus adósság: az előző életek karmája.

A jó hír azonban az, hogy ha egyszer megérted a saját karmikus adósságodat, megteheted a szükséges lépéseket annak kiegyenlítésére.

Mi az a karmikus adósság?

A karmikus adósság olyasmit ír le, ami egy előző életben történt, és amit most, ebben az életben jóvá kell tenned. Ha nem sajátítunk el egy karmikus leckét, az újra és újra megismétlődik, amíg le nem vonjuk a tanulságot.

Ennek ellenére a karmikus adósság még nem jelenti a világ végét. A legtöbben rendelkezünk ezzel, de ha félelemmel és szégyenérzettel viszonyulunk hozzá, az nem segít a növekedésben, fejlődésben. Ehelyett arra kell összpontosítanunk, hogy kiegyenlítsük ezeket az adósságokat, és ennek számos produktív módja lehet. Kutatások például azt mutatják, hogy azzal, ha segítünk másoknak, a saját életünket is jobbá tehetjük a későbbiekben – vagyis talán lehetőségünk van kiegyenlíteni a karmánkat.

A karmikus adósság jelei

1. Megmagyarázhatatlannak tűnő viselkedési mintákat tapasztalsz

A szakértők szerint, ha ezekre nem találunk magyarázatot ebben az életünkben, akkor valószínűleg egy előző életben gyökereznek. Ez megmagyarázhatja az irracionális félelmeket, vagy más olyan viselkedési mintákat, amiknek egyébként nem lenne értelmük a jelenlegi életünk kontextusában.

Legyen szó akár a nyílt víztől való félelemről, az örömtől való idegenkedésről, vagy a hatalmat gyakorló személyekkel szembeni bizalmatlanságról, ha ebben az életben semmi sem magyarázza meg az adott érzést vagy viselkedést, akkor az egy előző életből eredhet.

2. Megnyílnak a lehetőségek a karmikus leckék elsajátítására

Bármennyire is próbálod elkerülni a problémát, ha nem foglalkozol a karmikus adósságoddal, az folyamatosan fel fog bukkanni, arra késztetve, hogy rendezd a számlát, és uralkodj a karmádon.

Deganit Nuur tisztánlátó és akupunkturista szerint mint minden minta, ezek a befejezetlen karma ciklusok is szokássá válhatnak, ha nem gyakorlunk önismeretet, és idővel egyre jobban felhalmozzuk ezeket.

3. Volt egy, vagy akár több karmikus kapcsolatod

Néha a karmikus adósság nagyon szoros, több életen átívelő kapcsolatokhoz fűződik, ezek az úgynevezett karmikus kapcsolatok.

Előfordulhat például, hogy ismételten ugyanazzal a személlyel, vagy ugyanazzal a típusú személlyel kerülsz kapcsolatba, aki ugyanazt a leckét próbálja neked megtanítani újra és újra. Ezek a kapcsolatok toxikusak lehetnek, de szükségesek is ahhoz, hogy feldolgozzuk a karmikus adósságunkat.

4. Tudatában vagy annak, hogy egy vagy több téma ismétlődik az életedben

Még ha meg is próbálod eltemetni az adósságaidat, valószínűleg tisztában vagy azokkal a témákkal és problémákkal, amik ismételten felbukkannak az életedben.

Nuur szerint a befejezetlen karma olyan érzés lehet, mintha csapdába estünk volna, és ezt az érzést nehéz figyelmen kívül hagyni. A karmikus adósságok időnként monumentálisnak és leküzdhetetlennek tűnhetnek, de nem lehet elkerülni őket.

5. Kiszámolhatod a saját karmikus adósságszámodat

Numerológiai szempontból néhány (de nem minden) embernek van egy úgynevezett karmikus adósságszáma. Ezek a számok a 13, 14, 16 és 19.

Karmikus adósságszámok

• 13: Ha a karmikus adósságszámod 13, akkor ez lustasággal és önzéssel függhet össze az előző életedből. Lehetséges, hogy másokat hibáztatsz, és kerülöd a felelősségvállalást, ugyanakkor negatív, makacs és irányító magatartásod van. A karmád az, hogy megtanuld felelősségre vonni önmagadat.

• 14: A 14-es karmikus adósságszám a szabadsággal való visszaélésről szól, akár engedékenység, akár a másokon való uralkodás révén. Az önuralom hiányával, túlzott engedékenységgel és elkötelezettségi problémákkal küzdhetsz. A karmád az önfegyelem és a sebezhetőség kimutatásának fejlesztése másokkal szemben.

• 16: A 16-os karmikus adósságszámot lehet a legnagyobb kihívás leküzdeni, mivel ez egy nagyon erős egóra valamint párkapcsolati problémákra utal az előző életben. Lehet, hogy sok kudarcot vallott kapcsolatod volt, nehezen tudtál kapcsolatot teremteni másokkal, és túlságosan önző voltál. A te karmád az, hogy figyelmesebbnek kell lenned másokkal, és meg kell értened, milyen hatással vagy rájuk.

• 19: A 19-es karmikus adósságszám azt jelzi, hogy valaki visszaélt a hatalmával egy előző életében, és szenvedést okozott az embereknek. Önző vagy manipulatív, nárcisztikus személyiségről lehet szó, akinek nagyon fontos a nyilvánosság előtti megjelenés és a látszólagos siker. A te karmád ebben az életben, hogy prioritássá tedd a másokkal való törődést.

Hogy számolhatod ki a karmikus adósságszámodat

Van öt olyan alapvető egyjegyű személyes szám, amik segíthetnek megtudni, van-e karmikus adósságunk.

Személyiségszám

Ez a szám a személyiségedről és arról szól, hogyan viszonyulsz másokhoz. Születési napod és hónapod számjegyeinek összeadásával kaphatod meg (az évszámra nincs szükséged). Például, ha valaki augusztus 14-én született, akkor 8 + 1 + 4, ami 13. Ez tovább redukálva 1+3 =4. Az illetőnek tehát a 4-es a személyiségszáma. De a 13-as a karmikus adósságszám is felbukkan ebben a számításban.

Életútszám

Ahhoz, hogy megkapd az életútszámodat, a születési dátum számjegyeit kell összeadnod, ezúttal az évet is figyelembe véve. Tegyük fel, hogy az előbb említett teljes születésnap 2001. augusztus 14-e. 8 + 1 + 4 + 2 + 0 + 0 + 1 = 16. 1+6=7 – vagyis az életútszám a 7-es, de emellett megkapjuk a 16-os karmikus adósságszámot is.

Névszám

Ez a szám a képességeidről és a szenvedélyeidről szól, és úgy kaphatod meg, ha összeadod a nevedet alkotó betűknek megfelelő számjegyeket. Az ékezetes betűknél az ékezet nélkülit kell figyelembe venni.

1: A, J, S
2: B, K, T
3: C, L, U
4: D, M, V
5: E, N, W
6: F, O, X
7: G, P, Y
8: H, Q, Z
9: I, R

Tegyük fel, hogy valakit például Jacksonnak hívnak. Ebben az esetben 1 + 1 + 3 + 2 + 1 + 6 + 5 az 19. 1 + 9 = 10 1+0=1, tehát a névszám az 1-es. De a 19-es karmikus adósságszám is felbukkan.

Születési dátum száma

Ez egyszerűen csak a születésed napját jelenti, és azokat a képességeidet jelképezi, amiket egy előző életből hoztál magaddal. Ha valaki például 13-án született, annak a születési dátum száma 4 (1+3=4), de a hozzá tartozó karmikus szám a 13-as.

Lelki késztetés száma

Ez a szám a szíved vágyait fejezi ki, és úgy kaphatod meg, ha összeadod a teljes nevedben lévő mássalhangzók számjegyeit, magánhangzók nélkül, a fenti ábécé táblázat segítségével.

A Jane Doe (J, N, D) név esetében például 1+5+4 = 10 1+0=1, tehát a lelki késztetés száma az 1-es, a karmikus szám pedig a 10-es. Ez a karmikus beteljesülés száma, ami azt jelenti, hogy nincs karmikus adósság.

Karmikus leckék és karmikus adósságok

A karmikus leckék és a karmikus adósságok annyiban kapcsolódnak egymáshoz, hogy mindkettő az előző életek karmájával foglalkozik. A karmikus adósságok azonban nagyobb súllyal bírnak az életünkben.

Ugyanakkor a karmikus leckéket numerológiai szempontból másképp számolják ki, mint az adósságokat, és, míg az adósságok aktuális kihívásokról szólnak, a karmikus leckék inkább azt írják le, mi az, ami hiányzik az életedből, és ami a segítségedre lehetne.

Hogy lehet visszafizetni a karmikus adósságot

A dolog nem működik olyan egyszerűen, hogy ha ma kedves vagy valakivel, miután tegnap gonoszul viselkedtél, azzal minden el van intézve. Természetesen mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elsajátítsuk a karmikus leckéket, kiegyenlítsük a karmikus adósságokat, és közben senkinek ne okozzunk kárt, de ez még nem garantál automatikusan valamilyen jutalmat.

Ennek ellenére mindenképpen érdemes azonosítanunk tetteink hatásait, és ez alapján meghoznunk a döntéseinket. Ha úgy közelíted meg a karmát, mint egy bankszámlát, hierarchiát vagy a teendők listáját, akkor teljesen tévesen értelmezted a dolgokat.

Ahelyett, hogy visszafizetésként gondolnál az adósság kiegyenlítésére, fogd fel ezt inkább szükséges tapasztalatként, ami megmutatja, min mehettek keresztül mások miattad egy előző életedben. Ha ezt sikerül megértened, másképp tudod megközelíteni a problémát.

Ha megértőbb és együttérzőbb módon tudunk közelíteni karmikus adósságainkhoz, szembenézhetünk velük, ahelyett, hogy kerülnénk azokat, bár nincs garancia arra, hogy még ebben az életben megszakítjuk a körforgást.

Ha hiszel a karma létezésében, az előző életek és a numerológia tanulmányozásával elkezdheted megfejteni a karmikus adósságaid rejtélyét, és dolgozhatsz azon, hogy ebben az életedben több egyensúlyt találj.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet