KezdőlapÉletmódEgészségKészítsünk csipkebogyóteát!

Készítsünk csipkebogyóteát!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Téli C-vitamin szükségletünk kincse, mondhatni ott rejlik a csipkebogyóban. Ha vagyunk olyan szerencsések, hogy nem a belvárosban lakunk, és ki tudunk menni egy erdő-mező szélére, minden bizonnyal legalább egy csipkebokor az utunkba akad. Így elegendő csipkebogyót be tudunk gyűjteni ahhoz, hogy esténként egy forró teával kényeztessük magunkat.

csipkebogyo_tea

Mivel rengeteg értékes anyagot tartalmaz, semmiképp ne hagyjuk ott a bokron kirándulásaink közben. Tele van B- és C-, -K- vitaminnal, sok benne a cseranyag, vas, magnézium és más ásványi anyagok.

Magas C-vitamin tartalma miatt karbantartja az immunrendszert, de enyhíti a vese és a húgyhólyag problémákat is. Alkalmazzák még epe és májbántalmak, bélproblémák, vesehomok, vesekő kezelésére is. Influenzajárványok, láz és náthás megbetegedések esetén pedig kifejezetten ajánlott legalább napi egy csupor tea elfogyasztása. A főzet serkenti a mellékvese és a máj működését is.

A csipkebogyó akkor a leghatásosabb, hogyha már a dér megcsípte, ilyenkor gyűjtsünk belőle lehetőleg minél többet. Szárítsuk meg a magokat, és néhány nap múlva már főzhetjük is az ízletes teát. A bogyókat forrázzuk le, és azért, hogy a hatóanyagok minél jobban ki tudjanak oldódni egy éjszakán keresztül hagyjuk ázni, majd másnap szűrjük le, és fogyaszthatjuk is. Ízesíthetjük mézzel és citrommal is, de önmagában is eléggé aromás tea készül belőle.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet