Méze és fokhagymája mindenkinek van otthon. Ugye a te a kamrádban is megtalálható ez a két nagyon fontos alapélelmiszer? Ha eddig nem fogyasztottad őket rendszeresen, itt az ideje, hogy kipróbáld a belőlük készült hihetetlen erejű keveréket.
Olvasd el ezt is: Egy anya levele felnőtt gyerekéhez, amit mindenkinek el kellene olvasnia: „Bocsáss meg, hogy már nem lehetek számodra az, aki egykor voltam”
A fokhagymát nagyon sok étel elkészítéséhez használjuk, hiszen hihetetlenül karakteres íze és aromája van. Azonban, nem árt tudni, hogy nagyon sokoldalú egészségügyi hatással is rendelkezik.
A nyers fokhagyma csökkenti a vérnyomást, és a koleszterinszintet, megakadályozza a szív-és érrendszeri betegségek, és az infarktus kialakulását. Napi egy gerezd fokhagyma segítségével elkerülhetjük az utazási rosszullétet, a megfázást, influenzát, de csökkenti az allergiás tüneteket, és a gombás fertőzéseket is.
Erősíti az immunrendszert, csökkenti a kemoterápia okozta rosszullét tüneteit, és segítségünkre lehet a méregtelenítésben is.
» A nő arra kéri felnőtt lányát, hogy fizesse a lakbér és a számlák felét – a lánya frappáns választ adott
» Ha igazán elégedett akarsz lenni az életben, mondj búcsút ennek a 11 viselkedésnek
» A nő talált egy üzenetet a férje zsebében a férfi temetésén, ami megváltoztatta az életét
» A híres orvos figyelmeztet: „Minden ember, akinek rossz gondolatai vannak, fizetni fog. A gyűlölet a lét rákja”
Hogyan fogyasszuk a fokhagymát?
- a legjobb, ha nyersen esszük, ugyanis hőkezelés által sérül az egyik legfontosabb hatóanyaga, az allicin. A nyers fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, vagy zúzzuk össze, és hagyjuk állni 15 percig fogyasztás előtt. A szervezet az összezúzott fokhagymából sokkal hatékonyabban tudja értékesíteni az allicint. Ha csak lehet, mindig éhgyomorra fogyasszuk a fokhagymát, így könnyebben felszívódik.
Fokhagyma és méz keveréke
- 2-3 gerezd apróra zúzott fokhagymát keverjünk el egy evőkanál mézzel, és fogyasszunk el egy ilyen adagot reggel éhgyomorra
Megfázás elleni keverék
Hozzávalók:
- ½ apróra vágott vörös hagyma,
- 5 gerezd zúzott fokhagyma,
- 2 apróra vágott csípős paprika,
- 1 evőkanál apróra vágott gyömbér,
- 1 citrom leve,
- almaecet.
Elkészítés: Szükségünk lesz egy max. 500 ml-es befőttesüvegre. Tegyük bele előbb a hagymát, majd a fokhagymát, ezután a paprikát, a magjával együtt, majd a gyömbért. Végül öntsük rá a citromlevet, és az almaecetet. A végén 1 cm szabad hely kell maradjon az üvegben. Csavarjuk rá a fedelét, és tároljuk fénytől védett, hűvös helyen. Másnap már fogyasztásra alkalmas lesz.
Az elkészült keverék kiváló immunerősítő, köhögés-, és torokfájást csillapító hatású.