KezdőlapÉletmódEgészségA méz és fokhagyma keveréke 7 nap alatt csodát tesz a szervezetünkkel!

A méz és fokhagyma keveréke 7 nap alatt csodát tesz a szervezetünkkel!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Méze és fokhagymája mindenkinek van otthon. Ugye a te a kamrádban is megtalálható ez a két nagyon fontos alapélelmiszer? Ha eddig nem fogyasztottad őket rendszeresen, itt az ideje, hogy kipróbáld a belőlük készült hihetetlen erejű keveréket.

mez-fokhagyma

A fokhagymát nagyon sok étel elkészítéséhez használjuk, hiszen hihetetlenül karakteres íze és aromája van. Azonban, nem árt tudni, hogy nagyon sokoldalú egészségügyi hatással is rendelkezik.

A nyers fokhagyma csökkenti a vérnyomást, és a koleszterinszintet, megakadályozza a szív-és érrendszeri betegségek, és az infarktus kialakulását. Napi egy gerezd fokhagyma segítségével elkerülhetjük az utazási rosszullétet, a megfázást, influenzát, de csökkenti az allergiás tüneteket, és a gombás fertőzéseket is.

Erősíti az immunrendszert, csökkenti a kemoterápia okozta rosszullét tüneteit, és segítségünkre lehet a méregtelenítésben is.

Hogyan fogyasszuk a fokhagymát?

  • a legjobb, ha nyersen esszük, ugyanis hőkezelés által sérül az egyik legfontosabb hatóanyaga, az allicin. A nyers fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, vagy zúzzuk össze, és hagyjuk állni 15 percig  fogyasztás előtt. A szervezet az összezúzott fokhagymából sokkal hatékonyabban tudja értékesíteni az allicint. Ha csak lehet, mindig éhgyomorra fogyasszuk a fokhagymát, így könnyebben felszívódik.

Fokhagyma és méz keveréke

  • 2-3 gerezd apróra zúzott fokhagymát keverjünk el egy evőkanál mézzel, és fogyasszunk el egy ilyen adagot reggel éhgyomorra

Megfázás elleni keverék

Hozzávalók:

  • ½ apróra vágott vörös hagyma,
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 2 apróra vágott csípős paprika,
  • 1 evőkanál apróra vágott gyömbér,
  • 1 citrom leve,
  • almaecet.

Elkészítés: Szükségünk lesz egy max. 500 ml-es befőttesüvegre. Tegyük bele előbb a hagymát, majd a fokhagymát, ezután a paprikát, a magjával együtt, majd a gyömbért. Végül öntsük rá a citromlevet, és az almaecetet. A végén 1 cm szabad hely kell maradjon az üvegben. Csavarjuk rá a fedelét, és tároljuk fénytől védett, hűvös helyen. Másnap már fogyasztásra alkalmas lesz.

Az elkészült keverék kiváló immunerősítő, köhögés-, és torokfájást csillapító hatású.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet