KezdőlapÉletmódEgészségMiért egészséges a napraforgómag?

Miért egészséges a napraforgómag?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy ideje rászoktam a napraforgó magra, na nem úgy a szotyira, hogy esténként pucolgatom a tévé előtt. A boltban kapható natúr, hántolt, sózatlan napraforgómag nagyon sok étel ízesítője lehet. Persze, tudom, hogy úgy már nem a legegészségesebb, de meg szoktam enyhén pirítani olívaolajban egy csepp sóval.

napraforgomag

A mag nem csak hogy finom, hanem ráadásul még a fogyást is elősegíti abból kifolyólag, hogy tele van fitokémiai anyagokkal, melyek beindítják az emésztést.

Kezelhetjük vele a székrekedést és vizelethajtó tulajdonsága is van. A folsavban gazdag mag pedig egy igencsak értékes tápanyagforrás a női szervezet számára. Sok benne a jó zsír, antioxidáns, E-vitamin, szelén és réz is. Csökkenti a sejtkárosodással járó betegségek kialakulását, megvéd a szívbetegségtől és a ráktól is.

A napraforgómag nyugtatja az agyat is, hiszen a benne levő tripofán megnöveli az agyban levő szterotonin szintet. Energikussá teszi a szervezetet, és javítja a látást is.

Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet is. Számos egészségre jótékony hatása mellett, nem árt számon tartani azt is, hogy egy csésze napraforgómag 800 kalóriát tartalmaz, így ne vigyük túlzásba fogyasztását.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet