KezdőlapÉletmódEgészségMindig eldobod a tojás héját? Ha ezt elolvasod soha többé nem fogja...

Mindig eldobod a tojás héját? Ha ezt elolvasod soha többé nem fogja a kukában végezni!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A tojás héja természetes forrása a különböző ásványi anyagoknak, egészen pontosan 90%-át kalcium alkotja. A szervezet könnyen hasznosítja a kalciumot, mivel a fogak és csontok szerkezete megegyezik a tojáshéj szerkezeti felépítésével.

tojashej

A megfelelő kalciummennyiséggel megelőzhetjük a csontritkulást, a vérnyomás ingadozást, és a magas koleszterinszintet. Jobb, ha háromszor meggondoljuk, hogy eldobjuk a tojáshéjat. Nézzük, mi mindenre jó még.

A kalciumon kívül a tojáshéj cinket, rezet, mangánt, fluort, foszfort, krómot és molibdént tartalmaz. Elegendő naponta maximálisan 3 gramm összetört tojáshéj elfogyasztása, hogy fedezzük a napi kalciumszükségletünket.

1. Erősíti a szervezetet és tisztítja a vért

Tisztítsuk meg öt tojás héját, törjük apróra, adjunk hozzá 3 liter vizet, és tegyük a hűtőbe hét napra. Két-három pohárral igyunk belőle naponta, fogyasztáskor adhatunk hozzá citromlevet.

2. Enyhíti a pajzsmirigyproblémákat

Nyolc tojáshéját zúzzuk össze, majd adjuk hozzá két citrom levét. A keveréket tartsuk a hűtőben néhány napig, ezután pedig adjunk hozzá 1 liter 50%-os alkoholt és egy kiló mézet. Hagyjuk állni még hét napig. Naponta minden étkezés után vegyünk be belőle egy-egy teáskanállal.



3. Gyomorhurut és fekély ellen

Törjünk össze néhány tojáshéjat, majd adjunk hozzá két evőkanál citromlevet és egy deci forró tejet. Naponta kétszer, felkelés után reggel, és lefekvés előtt este vegyünk be belőle egy-egy teáskanállal. A legjobb, ha mindezt éhgyomorra tesszük.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet