Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Senki sem szereti az arcán kialakult mitesszereket. Hogy egyszer és mindörökre megszabadulhass tőlük, elmondjuk, mit kell tenned.

Mi a mitesszer?

A mitesszer akkor jön létre, ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása valamiért eltömődik, és sajnos rendszerint be is gyullad. A pattanás általában serdülőkorban több tényező – hormonális változások, veleszületett hajlam és környezeti hatások – együttes hatására alakul ki. Az tényezők, amikről bíztosan tudni vélik, hogy közrejátszanak a kialakulásukban: alkohol, kávé, tejtermékek, zsír.

A következőket kell tenned, hogy eltüntetsd őket:

1. Tisztítás

Tisztítsd a bőrödet olyan krémmel, amely szalicilsavat tartalmaz, és egyaránt tartalmaz gyulladáscsökkentő és antibakteriális anyagokat.

2. Tonifikálás (élénkítés)

Használj totarol-t (a Totarol fa kivonata, antibakteriális hatása van) tartalmazó arclemosó készítményt. Ez szűkíti a pórusokat, és helyreállítja a bőr természetes pH értékét.

3. Kezeljük az érintett felületet

Niacinamide (niacin, B3 vitamin, ismertebb nevén nikotinsav) és papayana (papaya enzim) anyagokat tartalmazó gyógykészítmények rendkívűl hatékonyak a mitesszerek kezelésében.

A niacin egy olyan anyag, amely a fertőzött területen csökkenti a faggyútermelést, ezáltal csökkentve a mitesszer legfontosabb kiváltó okának az aktivitását. A papayana egy bőrradír, amely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, így tisztítva ki a pórusokat.

4. Hidratálás

Használj alacsony zsírtartalmú hidratáló szert, amely hialurinsavat tartalmaz, és mélyen hidratál. Továbbá nem árt fényvédő krémet is alkalmazni, ugyanis a bőrradír után a bőröd érzékenyebb.

5. A tulajdonképpeni bőrradírozás

Hetente kétszer használj gyengébb bőrradírt. A sajátkezű bőrradírozás a kulcs, a mitesszerek kialakulásával szemben.

6. A maszk

Szintén hetente kétszer készíts kaolint tartalmazó maszkot, amely elnyeli az olajokat és bezárja a pórusokat, vagy használj simán zöld agyag alapú maszkot.

Bomhér Vilmos


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!