Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egyik igencsak kedvelt illóolajunk a narancs, kozmetika- és szépségiparban, gyógyászatban és élelmiszeriparban egyaránt használják.

narancs-illoolaj

Párologtatóban cseppentve pedig gyorsan tovaillan a stressz, a sok gond és a szomorúság. Nagyon erős nyugtató és az életerő felélénkítésére is pozitívan hat. Kellemes hangulatot varázsolhatunk vele a szobába és közben frissít is. Kínában a narancs a boldogság és a siker szimbóluma.

Ajánlatos akkor használni, mikor az ember úgy érzi, hogy igencsak lemerült, nincs kedve semmihez, vagy úgy egyáltalán nem tud már feltöltődni ebben a borús, hideg időben. Cseppentsenek 2-3 cseppet illatlámpába azok, akik egykedvűek, depressziósak, nehezen alusznak el. Ebben az esetben keverhetjük levendulával vagy szantálfával is.

A narancsolaj egyik legpozitívabb tulajdonsága, amire a mai világban igencsak nagy szükségünk lehet, hogy rendszeres alkalmazása során lazábban kezeljük a dolgokat, nem problémázunk annyit és könnyebben kezeljük majd az akadályokat is. Kiválóan hat az emésztésre, étvágygerjesztő és epehajtó, serkenti a vérkeringést és vértisztító, visszaadja a bőr egyensúlyát. Növeli a verítékezést is, így elősegíti a méreganyagok távozását a lassú anyagcseréjű bőrből. Tisztítókúrák kiegészítőjeként alkalmazhatjuk.

Hogyha egy kellemes esti fürdőt szeretnénk venni, cseppentsünk maximum 4 cseppet a vízbe. A hatást fokozhatjuk, ha közben illatmécsest gyújtunk, naranccsal keverve levendulát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!