KezdőlapÉletmódEgészségOrvos: "A méhméreg rendkívüli hatással lehet a szervezetünkre"

Orvos: “A méhméreg rendkívüli hatással lehet a szervezetünkre”

-

Az apiterápia egy nagyon régóta ismert és alkalmazott természetes gyógymód, amely lényegében a méhek által termelt anyagokkal való kezelést jelenti.

Ez alkalmas lehet különböző tünetek enyhítésére, valamint krónikus és akut betegségek kezelésére egyaránt. Az apiterápiában olyan alapanyagokat alkalmaznak, mint a méz, a propolisz, a pollen, méhpempő és a méhméreg.

Dr. Vanessa Youness, aki apiterápiát is alkalmazott a szklerózis multiplex kór elleni küzdelmében, ami kamaszkora óta megnehezítette az életét, azt mondja, bármilyen egyszerűnek és közhelyesnek hangzik is, ez a módszer valóban segíthet az enyhébb és súlyosabb betegségek leküzdésében egyaránt.

Többek között hatásos lehet például a Parkinson-kórban, a sclerosis multiplexben, az Alzheimer-kórban vagy akár a lupusban szenvedők esetében is.

„Annak ellenére, hogy pályafutásom kezdetén túlságosan banálisnak tartottam ezt a módszert ahhoz, hogy klinikai kezelési módszerként alkalmazzam, idővel megváltoztattam az apiterápiával kapcsolatos nézeteimet. Amilyen egyszerű a módszer, olyan fantasztikusak az eredmények.” – mondja az orvos.

Dr. Vanessa Youness szerint az apiterápia alkalmazható enyhébb betegségek, például sérülések, égési sérülések vagy ínygyulladás esetén, de súlyosabb problémák esetén is hatásos lehet, mint például az övsömör, ízületi gyulladás, fertőzések, vagy akár sclerosis multiplex esetén, ami egy a központi idegrendszert támadó, gyulladásos betegség.

Az apiterápia kiválóan alkalmas az immunrendszer megerősítésére, különösen ebben a kritikus időszakban, amikor valóban erős szervezetre van szükségünk.

Méhméreg terápia

A szakember szerint az apiterápiában a méhméreggel érhető el a legjobb eredmény, ez az egyszerű gyulladások és krónikus betegségek kezelésére egyaránt alkalmas.

„A méhméreg gyulladáscsökkentő és gyulladáskeltő anyagokat egyaránt tartalmaz, például enzimeket, cukrokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. Tudományosan bebizonyították, hogy a benne található melittin erős antimikrobiális aktivitást fejt ki és csökkenti a gyulladásos markereket a szervezetben. Ugyanakkor az ízületi gyulladás enyhítésére is alkalmazható, akupunktúra módszerével, ez kétnaponta 5-15 szúrásból álló kezelést jelent. Ígéretes eredményeket figyeltünk meg a legyengült immunrendszerrel rendelkező embereknél, és az autoimmun betegségekkel (például lupus, reumatoid artritisz) küzdők esetében is” – mondja Dr. Vanessa. Youness.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet