A gyümölcs fogyasztását bőséges, fehérjékben és zsírokban gazdag étkezések után ajánlják, mert stimulálja az epeműködést.
A papaya több C-vitamint tartalmaz mint a kiwi, legalábbis a táplálkozásszakértők szerint. 150 gramm papaya napi kétszeres C-vitamin adagnak felel meg. A rostokban és antioxidánsokban gazdag gyümölcs segít a fehérjékben gazdag élelmiszer lebontásában, köszönhetően a papain nevű enzimnek.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a papaya felgyorsítja a hegek, vágások gyógyulását, ezért sikeresen alkalmazható a műtétek utáni felgyógyulásban.
A papaya fogyasztás kifejezetten hatásos a fehérjékben és zsírokban gazdag étrend után, mivel serkenti az epe működését és elsődleges szerepe van a zsírok emésztésében. Sültek, kolbászok, szószok vagy zsíros tejtermékek, mint a tejföl vagy sajt, fogyasztása után is sikeresen alkalmazható a papaya.
Ugyanakkor a papaya magnéziumban, káliumban, vasban, kalciumban és ásványi anyagokban gazdag, nagyobb béta-karotin tartalma van mint a sárgarépának. A gyümölcs magas A és E vitamin tartalommal rendelkezik. Csökkenti a lázat és gyorsítja a bélműködést. Ugyanakkor a papaya csökkenti a vércukorszintet, így a cukorbetegségben szenvedők sikeresen fogyaszthatják.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Megelőzi a napszúrást és a bőrrák kialakulásának esélyét köszönhetően béta-karotin tartalmának, amely védő hatással bír. Antioxidáns tartalmának köszönhetően rákmegelőző, öregedésgátló és méregtelenító hatású, energiát ad a szervezetnek.