Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A piacon csábít a friss brokkoli: bizarr és üde zöld színével kihívóan hívja fel magára a figyelmet. Nem lehet kihagyni a kosárból, szinte kiabál, hogy „vigyél magaddal”. A brokkoli nem csak különlegesen finom, hanem nagyon egészséges is.

brokkoli

Érdemes frissen beszerezni, hiszen a főtt brokkoli már igencsak sokat veszít a rákellenes hatásából. A hő hatására megsemmisül a gyógyhatáshoz szükséges csodatevő mirozináz nevű enzim. A brokkoli párolással nagyon hamar elkészül, így számára éppen elegendő ha öt percig olívaolajon, fedővel lefedett edényben készítjük el.

Párolás során még élénkebb lesz a színe is. Egy friss amerikai kutatás bebizonyította, hogy minél élénkzöldebb lesz a színe annál nagyobb a rákellenes hatása. Figyeljünk oda arra, hogy ne süssük-főzzük agyon a brokkolit, hiszen elveszítjük a legértékesebb hatását.

A szakemberek azt is bizonyították, hogy a brokkoli pár perces főzése, sütése vagy mikrózása is képes megsemmisíteni a mirozináz-tartalmát. A brokkolit saláták összetevőjeként akár nyersen is felhasználhatjuk, vágjuk apró darabokra és tegyük egészségessé ételeinket.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!