KezdőlapÉletmódSzabadulj meg az összes fölös kilódtól - Íme a 28 napos diéta,...

Szabadulj meg az összes fölös kilódtól – Íme a 28 napos diéta, dr. Chris Downie ajánlásával

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A világ egyik legkeresettebb fogyókúrája, a Spark-diéta – más néven a 28 napos diéta – közel húsz éve már, hogy a sikerét bizonygatja. A csoda-étrendet 1996-ban alkotta meg Chris Downie professzor, melynek lényege, hogy bármit is fogyasztasz, úgyis ledobsz magadról legalább 10 kilót.

A diéta alapszabálya, hogy bármilyen fajta ételt választhatsz mindaddig, míg azok nem tartalmaznak állati eredetű zsírokat, illetve nem sültek/főttek olajban vagy annak hozzáadásával.

A Spark-diéta négy fázisból áll, a tudatosítástól a szemmel látható eredményekig.

Figyelem! Chris Downie fogyókúrája egy azon kevesek közül, melyek nem azt szabják meg, mit egyél, hanem inkább azt, hogyan egyél.

A Spark-diéta 28 napig tart, és megismételhető

Ha bele szeretnél vágni ebbe az ígéretes fogyókúrába, akkor tudnod kell, hogy mindössze 28 napig kell kitartanod. Ez azt jelenti, alig egy hónap alatt levetkőzhetsz magadról akár 10 kilót is anélkül, hogy komolyabb erőfeszítést hoznál, vagy sanyargatnád magad.

A 28 nap alatt először is meg kell tanulnod, hogyan alakítsd át az étrendedet a diétának megfelelően, és hogyan őrizd meg a motivációd. A második fázisban új módszerekkel ismerkedhetsz meg annak érdekében, hogy elérd álmaid testsúlyát. A harmadik állomás az új életstílus gyakorlatba ültetése, melynek lényege, hogy a lehető leghosszabb ideig tudd betartani azt. És végül a negyedik fázisban elkönyvelheted a sikert, miközben másoknak is felajánlhatod ezt az egészséges fogyási lehetőséget.

A Spark-diéta szerint, ilyen a napi három főétkezés:

A kúra ideje alatt napi 1500 kalória bevitele a megengedett, három főétkezés és két falatozás formájában. Minden főétkezésnél kötelező a 45% szénhidrát, 20-35% zsír és 15-35% fehérje bevitele.

A kúra szempontjából legalább olyan fontos a rendszeres testmozgás, mint az éjszakai pihenés és az esti meditáció.

A Spark-diéta nem ajánlott azoknak, akik vegán vagy vegetáriánus étrendet követnek.

A Spark-diéta, a szakértők szemszögéből

A kúrának óriási pozitív hatása van a szív-érrendszer egészségére és a megfelelő vércukorszint megőrzésére. Akinek sikerül 100%-ban betartani a programot, és nem ugorja át az étkezéseket, garantáltan megszabadul a fölösleges kilóitól, mi több, már az első két hétben szemmel látható eredményekkel büszkélkedhet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet