Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A gyerekek reggele gyakorta kezdődik kakaóval, majd aztán az idő múlásával egyre kevesebbet fogyasztunk belőle. Pedig az aztékok aranyának is nevezett barna por nem csak a reggeli elmaradhatatlan része, hanem a szépségápolásban is fontos szerepet tölt be.

kakao-arcra

A kakaó azért is közkedvelt a kozmetikaiparban, mert tele van antioxidánssal, így igen hatékony a bőr öregedésével szemben. Flavonoid és fenolsav tartalmának köszönhetően helyreállítja a bőr épségét és szépségét. Csökkenti a ráncok kialakulását, mivel serkenti a keringést és a bőr sejtszintjére is hatással van.

A valódi kakaó tele van proteinnel, melynek erős hidratáló hatása van, segít a vízmegtartásban, erősíti a kötőszövetek és a bőrszöveteket. Sok benne az A-, D-, E-, és K-vitamin, segít a hegképződést és a bőrfelszín makulátlan mivoltát. Ha narancsbőrrel küzdünk, válasszunk olyan krémet, testápolót, melynek erős kakaótartalma van, hiszen hatékonynak bizonyult ezen probléma ellen is.

Készítsünk 2 perc alatt feszesítő, bőrregeneráló kakaós arcpakolást, melytől puha, bársonyos és tiszta lesz az arcunk.

Hozzávalók: egy tojásfehérje, egy evőkanál kakaópor, egy teáskanál méz, néhány csepp olívaolaj
Elkészítés: A tojásfehérjét verjük fel, majd óvatosan forgassuk bele a hozzávalókat, és a masszát kenjük fel az arcunkra. Hagyjuk rajta 15 percet majd mossuk le langyos vízzel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!