Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egyes betegségek lassan jelennek meg, anélkül, hogy észrevennénk mi történik. Amikor pedig az orvoshoz kerülünk már túl késő  Lássunk néhány tünetet, amelyekre figyelnünk kell, olyan tüneteket, amelyek komoly betegségeket takarhatnak.

1. Folyamatos köhögés. Ha nemrég estél át egy hűlésen természetes, hogy még néhány napig, esetleg hétig köhögsz. Ha viszont a köhögés már hosszú idő óta jelen van, orvoshoz kell menned. Bármi okozhatja a köhögést, tuberkulózis, egy fertőzés vagy akár tüdőrák.

2. Erős fejfájás. Mindenkinek van időnként fejfájása, de ha a fejfájásaid annyira erősek, hogy hiányoznod kell a munkahelyről vagy csak fájdalomcsillapítóval tudsz élni, eljött az ideje annak, hogy kikérd egy orvos véleményét. A megoldás egyszerűbb lehet, mint gondolnád, lehet, hogy ki kell cserélned a szemüvegedet, meg kell változtatnod a diétádat vagy az életmódodat, de lehetnek sokkal komolyabb okai is.

3. Látászavarok. Nincs semmi gyanús abban, ha látászavaraid vannak, a látás minősége idővel romlik. De ha a látászavar rövid idő alatt jelentkezik vagy hirtelen változást észlelsz menj el egy szemészhez vagy neurológushoz. Lehet, hogy figyelemre sem méltó a dolog, de lehet komoly oka is.

4. Tartós hasmenés. Legyen szó akár ételmérgezésről vagy egy vírusról, a hasmenés nagyon veszélyes. Minél többet tart, annál nagyobb veszély fenyeget, mivel kiszáradsz. Ha rendszeresen hasmenésed van, vagy ha két – három napnál többet tart, menj el orvoshoz. Ha a gyerekednek van hasmenése ne várd hogy elteljen egyetlen nap sem! Minél hamarabb menj vele gyerekgyógyászhoz!

5. Mellkasi fájdalom. Ezt okozhatja egyszerű emésztési zavar vagy takarhat szívproblémákat is. Ha a mellkasi fájdalman kívül kényelmetlenül érzed a bal karodat is azonnal menj a sürgősségi osztályra. Lehet, hogy éppen szívrohamod van!

6. Éjszakai izzadás. Ha folyamatosan jelen van az éjszakai izzadás ez nem egy normális dolog. Okozhatja tuberkulózis, AIDS vagy nyirokrendszeri rák.

7. Menstruációs problémák. Egy menstruációt, amely többet tart tíz napnál vagy heteket, akár hónapokat késik nem szabad figyelmen kívül hagyni. Okozhatja terhesség, méh mióma, ciszták a petefészekbe vagy egyéb problémák, amelyeket egy nőgyógyásznak látnia kellene.

8. Hirtelen izomgyengeség. Ha megtörtént, hogy azt érezted nem tartanak az izmaid, nem tudsz a lábadon állni, menni, annak ellenére hogy előtte egy nappal tökéletesen egészséges voltál, ne gondolkozz tovább. Menj orvoshoz, mert valószínű, hogy Parkinson kor az okozója vagy egy gyengébb agyvérzésen estél át.

9. Gyakori vizelés. Ha éjszakánként gyakran vizelsz (3 – 4 alkalommal) valószínű, hogy problémáid vannak a prosztatával, II típusú cukorbetegséged vagy húgyhólyag fertőzésed van.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!