Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Bruce Lee felesége őszintén mesél férjével való kapcsolatáról, és az őt ért tragédiákról!

Aki imádja a harcművészeti tematikájú filmeket, az biztosan tudja, hogy mekkora csillaga volt ennek az iparágnak Bruce Lee. De vajon hogy élt a legendás filmsztár mellett felesége, Linda Lee Cadwell? Nos, a nő életében jelen volt a boldogság, de tragédiák sorát is át kellett élnie, ha csak azt vesszük, hogy 1973-ben elvesztette férjét, és 20 évvel később fiát is.

Aki kíváncsi Linda élettörténetére, az megnézheti a A sárkány – Bruce Lee élete című filmet, amelyet a filmsztár felesége által írt Bruce Lee: The Man Only I Knew című bestseller alapján készítettek.

Linda Lee Cadwell 1945. március 21-én született, a Washington állambeli Everett-ben. Linda még csak középiskolás volt, mikor az egyik bemutatón találkozott Bruce Lee-vel, akinek precíz, kiszámítható mozdulatai, ereje, dinamizmusa lenyűgözte a fiatal lányt.

“Mikor először megláttam, tudtam, hogy nagyon különleges ember” – mondta egykor Linda a CBS News-nak adott interjúban. Bruce olyan nagy hatást tett Lindára, hogy a lány, az iskola végén már harcművészeti órákra járt, mivel teljesen elvarázsolta őt ez a fajta mozgás, erő, na és persze az oktató, maga Bruce Lee.

Nem kellett sok időnek eltelnie, hogy Bruce Lee is észrevegye Linda iránta táplált vonzalmát, így járni kezdtek. A fiatal szerelmesek végül 1964. augusztus 17-én mondták ki a boldogító igent, a lagzin nem lehetett jelen egy fotós sem, mert attól féltek, hogy sok támadás éri majd őket, ha kitudódik, hogy Linda egy ázsiai származású férfi felesége lett.

Pár hónapra rá Linda teherbe esett, Bruce pedig Seattle-ben megnyitotta a harcművészeti iskoláját, amelyet Lee Jun Fan Gung Fu-nak nevezett el. Fiúk, Brandon 1965-ben született meg, majd egy évre rá az egész család Los Angeles-be költözött, ott jött világra kislányuk, Shannon.

Linda Lee Cadwell

Annak ellenére, hogy Bruce Lee tehetségére mindenki felfigyelt, még Hollywood is, mégis a filmproducerek nem szerettek volna egy kínai származású férfit filmjük főszerepére. Bruce-nak azonban nagy álma volt, hogy filmekben játszhasson, ezért a család Hong Kongba utazott.

Végül Bruce Lee-nak sikerült meghódítani az amerikai filmipart, amit az 1971-ben bemutatott The Big Boss című filmnek köszönhetett, ezért a család visszaköltözött az Egyesült Államokban. Azonban a sikert Bruce Lee nem sokáig élvezhette, ugyanis 1973. július 20-án, 32 éves korában meghalt. És nem volt elég maga ez a tragédia, a sajtóban mindenféle spekuláció jelent meg a halál okával kapcsolatban, de talán a legdurvább az volt, miszerint a színész egy másik nő lakásán vesztette életét, aki a kolléganője volt. Hogy eloszlassa a rémhíreket, férje halála után két évvel Linda kiadta az ő és Bruce életéről szóló sikerkönyvet, amelyben őszintén leírja a kapcsolatát a legendás harcművésszel és filmsztárral.

Egy újabb tragédia

Linda 1988-ban újból férjhez ment, Tom Bleecker-nek hívták a férfit, de mindössze két év után elváltak. Fia, Brandon is szeretett volna apja nyomdokaiba lépni, ezért mindent megtett, hogy ő is sikeres filmsztár legyen. 1993. március 31-én, a The Crow című film forgatása közben azonban életét vesztette, ugyanis eredetileg egy vaktöltény tartalmazó kézifegyverbe igazi golyók voltak, így Brandon nem élte túl a tragikus “balesetet”, mikor elsült a pisztoly.

Linda 14 bírósági pert indított a filmet gyártókkal szemben. Kiderült, hogy a stáb hibázott, ugyanis mivel nem volt vaktöltényük, ezért éles lövedéket használtak az egyik forgatáson, hogy ameddig megérkezik a vaktöltény, így lehessen élethűen felvenni a jelenetet. Linda mindezek ellenére támogatta a film befejezését, noha soha nem tudott megbékélni a tragédiával.

“Megtörtént, ennyi, csak azt nem értem, hogy miért. Az idő nem gyógyít be minden lelki sebet. Egyszerűen megtanulsz a veszteséggel élni, és tovább lépni. Ennyi.” – közölte Linda Bruce Cadwell.