KezdőlapVilágViccből csináltatott DNS-tesztet a család, fogalmuk sem volt, hogy megrázó eredményt kapnak

Viccből csináltatott DNS-tesztet a család, fogalmuk sem volt, hogy megrázó eredményt kapnak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor Donna Johnson és családja „szórakozásból” DNS-tesztet végeztek, fogalmuk sem volt arról, hogy életük a feje tetejére fog állni az eredményekben rejlő megrázó felfedezés miatt.

Amikor egy család úgy döntött, hogy „szórakozásból” DNS-tesztet végeznek, az anyukának meg sem fordult a fejében, hogy milyen váratlan dologra derül fény az eredményben: a legkisebb fiuk valójában egy idegené.

A 47 éves Donna Johnson és férje, a 47 éves Vanner két fiukkal – a 18 éves Vanner Jr.-al és a 12 éves Timmel – együtt végeztek DNS-tesztet. A nő elmondta, hogy „szórakozásból” végezték el a tesztet, hogy többet tudjanak meg a családi örökségükről.

Fotó: Johnson család

Amikor azonban megkapták az eredményeket, Donna megdöbbent. „A DNS-tesztek eredményeit olvasva az interneten azt gondoltam, hogy valami tévedés történt” – mondta a nő a Mirrornak.

Vanner volt a legidősebb fiuk apja, de az eredmények szerint a legkisebb fiú apja ismeretlen volt. Donna próbálta felfogni, mit jelentenek az eredmények, amikor egy pillanatra „beteges tisztánlátás” tört rá. Donna rájött, hogy a tévedés azon a klinikán történhetett, ahol Tim mesterséges megtermékenyítéssel megfogant.

A Utah állambeli Salt Lake Cityből származó Vanner és Donna a középiskolában ismerkedtek meg, és 2003-ban házasodtak össze. A párnak megszületett első fiuk, Vanner Jr, és izgatottan várták, hogy újabb gyermekük szülessen.Ám a sérvproblémák és a műtét olyan károkat okozott, amelyek lehetetlenné tették a pár számára a természetes úton történő fogantatást. Ezért 2007-ben elvégezték az első IVF-kezelést, Donna petesejtjeinek és Vanner hímivarsejtjeinek felhasználásával.

Az első kör sikertelen volt, de még ugyanazon a nyáron újra megpróbálták, és több sikerrel jártak. Amikor 2008 augusztusában megszületett a fiuk, Tim, Donna azt mondta, hogy „olyan volt, mint egy csoda”.

A fiúk nem hasonlítottak egymásra, de Donna ezt úgy ecsetelte, hogy sok esetben megtörténik, hogy a testvérek nem hasonlítanak egymásra. Az ifjabb Vannert az apjára hasonlított inkább, míg Tim Donna vonásait örökölte.

Fotó: Johnson család

Mivel az otthoni DNS-tesztek egyre elérhetőbbé váltak, a család úgy döntött, hogy elvégzik a saját tesztjüket, hogy többet tudjanak meg arról, honnan származnak. Hat héttel később megérkeztek az eredmények, amelyek örökre megváltoztatták az életüket.

Donna elmondta, hogy a tagadás után hamar a félelem következett, és a család azon tűnődött, hogy ki lehet Tim biológiai apja, és hogy vajon elvehetik-e tőlük. Szerencsére egy ügyvéd meg tudta nyugtatni a házaspárt, hogy ők maradnak Tim törvényes szülei.

Donna számára azonban nehéz volt végignézni, ahogy Vanner megbékél azzal a ténnyel, hogy Tim nem a saját biológiai gyermeke. Azt mondta, nem viselkedett másképp Tim körül, de látszott rajta, hogy sokkos állapotban van.

Miközben a férj és a feleség feldolgozta a megrázó hírt, Donna azt mondta, hogy depresszióba süllyedt, és tanárként nehezen tudott koncentrálni a munkájában.

Fotó: Johnson család

Egy tanácsadó segített a párnak feldolgozni a felfedezést, Donna elmondta, hogy úgy döntöttek, hogy 12 évesen elmondják Timnek az igazságot, mivel úgy gondolták, hogy rosszabb lenne, ha felnőttként tudná meg.

Így 2020 októberében Vanner elvitte Timet fagyizni, hogy közölje vele a hírt, hogy nem ő a biológiai apja. Amikor visszatértek, Donna hatalmas ölelésbe zárta a legkisebbet, és elmondta neki, mennyire szeretik.

Azt mondta, hogy a fiú nagyon csendben volt, de azt mondta, hogy ő is szereti őket. Vanner elmesélte Donnának a fagylaltozás körülményeit, és elmondta, hogy Timinek néhány másodpercig tartott, amíg feldolgozta a hírt, majd tett egy megjegyzést arról, hogy bárcsak tudná, hogyan nézett volna ki Vanner génjeivel.

Donna szerint Tim „olyan éretten” kezelte a dolgot, mint a bátyja. Néhány héttel később Tim elmondta a szüleinek, hogy szeretné felkutatni a biológiai apját.

Bármennyire is tiszteletben tartotta Donna és Vanner a döntését, aggódtak, mint minden szülő, hogy mi történhet. Ezért egy másik cégtől egy másik DNS-tesztet használtak, amely segített nekik lenyomozni egy nőt, akiről úgy gondolták, hogy Tim biológiai nagynénje lehet.

További nyomozás után találtak egy blogot, amelyet a nő testvére, egy Devin McNeil nevű férfi írt, aki Coloradóban élt, nyolc órányira a családtól. Megtalálták a számát, de tudták, hogy ha felhívják, az megváltoztatja az egész életüket.

Tim a két apukájával – Fotó: Johnson család

Donna és Vanner azonban tiszteletben tartották Tim kívánságát, és 2021 márciusában felhívták Devint. Vanner és Devin beszéltek telefonon, és bár a 47 éves Devin szkeptikus volt, beleegyezett a DNS-tesztbe.

Donna elmondta, hogy FaceTime-on beszéltek Devinnel és feleségével, a 46 éves Kellyvel, ami aggodalomra adott okot. De azt mondta, kedvesek voltak, és elfogadták, hogy Donna és Vanner nem kér tőlük semmit.

A két pár megegyezett abban, hogy nem lesz gyámsági csata, mivel mindannyian úgy gondoltak Vannerre, mint Tim apjára. Csak azt akarták kideríteni, hogyan történhetett ez, és mi legyen a következő lépés.

Kiderült, hogy a párok ugyanazon a napon, ugyanazon az IVF-klinikán jártak, 14 évvel korábban. Donna petesejt-eltávolításra ment, míg Kelly a legidősebb fia, Talon embrióbeültetésére.

A DNS-tesztek megerősítették, hogy Devin volt Tim apja, és Taloné is, ami azt jelenti, hogy a mintákat nem cserélték ki, hanem Devinét használták mindkettőhöz.

A két család 2021 júniusában találkozott, és Donna szerint „szürreális” volt megölelni egy idegent, akitől „gyermeket csinált” – de ahogy Vanner Jr. és Tim elkezdtek játszani Devin és Kelly gyerekeivel, a 15 éves Talonnal, a 10 éves Paxtonnal és a 8 éves Londynnal, a nő aggodalma enyhült.

Mielőtt elmentek volna, Vanner megkérdezte Timet, hogy szeretne-e egy közös fotót Devinnel – mire Tim azt válaszolta, hogy szeretné, ha mindketten rajta lennének a képen. Donna felidézte, hogy majdnem elsírta magát.

A családok rendszeres telefonhívásokkal, sms-ekkel és videobeszélgetésekkel tartják a kapcsolatot, és azóta többször is találkoztak. A klinikával 2022-ben peren kívül megegyeztek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet