KezdőlapHírek19 évesen meghalt Ambarus Fanni, aki első magyar gyerekként kapott új szívet...

19 évesen meghalt Ambarus Fanni, aki első magyar gyerekként kapott új szívet külföldről

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ambarus Fanni nyolc évesen volt az első gyermek Magyarországon, aki külföldről kapott új szívet a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben 2012-ben. A 19 éves fiatal lány épp édesanyja születésnapja előtti napon halt meg.

Fanni szívizomgyulladással született, nyolcévesen rohamosan romlani kezdett az állapota, ekkor már a gyógyszerek sem segítettek rajta, ezért egy keddi napon felkerült a magyar transzplantációs listára, csütörtökön az Eurotranszplant nemzetközi szervcsereszervezet listájára, hétfőn pedig már meg is érkezett számára az életmentő szerv.

Ambarus Fanni volt az első gyerek Magyarországon, aki külföldről kapott új szervet.

A fiatal lány 11 évig élt normális életet, cukrásznak tanult. Nemrég megígérte édesanyjának, hogy tortát süt a születésnapjára, ám ígéretét nem tudta már betartani.

„Kedves barátok és ismerősök! Fájdalmas szível tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk Fanni ma feladata a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti!” – jelentette be a szomorú hírt édesanyja Facebook-oldalán.

Fanni állapota néhány héttel ezelőtt kezdett megromlani, víz gyűlt a hasába és a mellkasába, a szervkilökődés utolsó fázisában járt, ezért szülei Budapestre vitték. A CT-vizsgálatok közben leáll a lány szíve, hatszor élesztették újra.

Édesanyja születésnapja előtt egy nappal, kedden Fanni végleg feladta a harcot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet